Catedrala ortodoxa din Onesti “se inalta” la subsol

Au trecut atatia ani de cand se tot lucreaza la Catedrala Ortodoxa “Pogorarea Sfantului Duh” din Onesti, incat oamenii s-au obisnuit cu ea asa, intr-o permanenta faza de constructie. Schiloada cum e, cladirea catedralei s-a integrat deja in peisaj.

Pe verticala, lucrarile au avansat doar in jos, la subsol, in timp ce partea de sus nu s-a inaltat prea mult. Chestiunea finantarii este si ea privita de enoriasi ca pe o problema tratata prin subsoluri, multi dintre credinciosi avand mari rezerve in privinta drumului pe care circula banii pentru lucrari, dar mai ales destinatia finala a acestora.

Nimeni, cu exceptia lui Dumnezeu, nu cunoaste data exacta la care constructia va fi terminata integral. Nici la Primaria Onesti, nici la Consiliul Local, principalul finantator al lucrarilor, nu se stie cand va fi inaugurata catedrala.

“Noi speram ca, pana la sfarsitul anului, sa ridicam cele doua turnuri din fata, din totalul de 5, si sa introducem in ele clopotele, care sunt deja aduse la Onesti – ne-a declarat primarul Emil Lemnaru. Anul viitor urmeaza sa continuam lucrarile si sa incercam sa finalizam partea de constructie propriu-zisa.

Interioarele si finisajele exterioare urmeaza sa fie facute dupa aceea, in anii viitori”.
Investitia a fost estimata la peste 120 miliarde de lei vechi, iar catedrala va fi printre cele mai mari locasuri sfinte din Romania, cu o lungime de 60 de metri, o latime de 30 de metri si o inaltime de 50 de metri.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. sa ma ierte dumnezeu dar cred ca de acum vor lasa toti banii ptr biserica ca si au c am terminat vilele lor si ale copiilor lor.

Adauga un comentariu

*