Slujba de înmormântare a lui Dobrin, oficiată luni

Slujba de înmormântare a fostului mare fotbalist Nicolae Dobrin va fi oficiată, luni, pe stadionul municipal din Piteşti, care îi poartă numele.

Potrivit programului ceremoniilor funerare, comunicat duminică de autorităţile judeţene, la ora 10, 30, sicriul va fi coborât din loja de la tribuna oficială de o gardă militară şi depus la centrul terenului, unde se va desfăşura o slujbă de pomenire.

La ora 11,00, sicriul va fi depus în faÅ£a tribunei oficiale, apoi va urma un moment omagial, susÅ£inut de Gheorghe Zamfir, Adrian Păunescu ÅŸi fanfara Teatrului „Alexandru Davila” din PiteÅŸti.

După slujba oficială de înmormântare vor fi transmise mesajele şi se vor prezenta omagiile, după care convoiul mortuar va face un tur al stadionului şi se va îndrepta spre capela cimitirului militar Sfântu Gheorghe, unde vor avea loc ceremonialul religios de pomenire şi înmormântarea, între orele 12, 40 şi 13, 30.

În memoria marelui fotbalist, care a încetat din viaţă vineri din cauza unui cancer pulmonar, în instituţiile publice din Argeş va fi instituit doliu între orele 11, 00 şi 14, 00.

Potrivit unor estimări neoficiale, câteva zeci de mii de oameni au trecut, începând de vineri seara, pe la catafalcul lui Nicolae Dobrin. Sute de oameni au aÅŸteptat, duminică, în ploaie, câte două ore la rând în faÅ£a stadionului „Nicolae Dobrin” pentru a ajunge la sicriul depus în loja oficială, a pune flori ÅŸi a aprinde o lumânare la căpătâiul fostei legende a fotbalului piteÅŸtean.

Pentru a-i aduce un ultim omagiu, pe la catafalcul lui Nicolae Dobrin au trecut, duminică, preşedintele României, Traian Băsescu, o delegaţie formată din parlamentari de Argeş şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, condusă de preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, conducerea Federaţiei Române de Fotbal (FRF) şi cea a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Marele fotbalist Nicolae Dobrin a murit, vineri dimineaţă, la Spitalul Judeţean Argeş. El era internat în secţia de terapie intensivă, după ce starea sa de sănătate se agravase brusc. Fostul mare fotbalist suferea de cancer la plămâni şi fusese operat în luna februarie a acestui an la la Clinica de Chirurgie Toracică a Spitalului Militar Central din Bucureşti. ROMPRES

Adauga un comentariu

*