Record Guiness:Lanţ de prezervative lung de 3,269 km, realizat la Bucureşti

Sute de bucureşteni au realizat, duminică, un lanţ de prezervative lung de 3,269 km., ce a depăşit lungimea actualului record mondial omologat de Guiness World Record , deţinut de UNESCO Tailanda, şi care era de 2,7 km.

După cum a declarat pentru ROMPRES, DragoÅŸ Gavrilescu, de la Population Services International (PSI) – Romania, acum se aÅŸteaptă omologarea de către Guiness a noului record.

Prezervativul este una dintre modalităţile eficiente de a stopa răspândirea virusului HIV, alături de abstinenţă şi fidelitate, a declarat pentru ROMPRES. dr. Mioara Predescu, directorul Centrului Român HIV/SIDA.

Pentru a atrage atenţia asupra necesităţii utilizării acestuia, PSI a organizat un lanţ alcătuit din prezervative la care, printre numeroşii participanţi, s-au aflat Loredana Groza şi Maria Radu.

”’Răspundem astfel provocării lansate de UNESCO Tailanda de a continua firul vieÅ£ii. Un prezervativ este un obiect mic ÅŸi adesea dispreÅ£uit, însă un lanÅ£ de 30.000 de prezervative poate spune o poveste, peste tot în lume aceste mici obiecte sunt aliatul nostru în stoparea răspândirii virusului HIV ‘, a declarat Cristian Branea, directorul programului ‘Fac ce vreau, dar ÅŸtiu ce fac, program de prevenÅ£ie a răspândirii HIV/SIDA în rândul tinerilor’.

În prezent, în România sunt inventariate 10.447 de cazuri de HIV/SIDA cumulate, dintre care 59 % la segmentul de vârstă 15-19 ani. /ROMPRES

Adauga un comentariu

*