Bacaul in pasi de dans contemporan

Zilele acestea, la Centrul de Culturã „George Apostu” se vor desfasura o serie de evenimente care reprezinta cea mai spectaculoasa deschidere culturala a Bacaului spre ceea ce inseamna Europa..

Publicul bacauan va avea prilejul sa urmareasca incepand de luni, 29 octombrie, spectacole de dans, discutii libere, mese rotunde, respectiv schimburi de idei dintre coregrafi, dansatori (straini & romani) si public. Manifestarea face parte din proiectul intitulat „Dans contemporan – Bacau 2007”, organizat de Centrul „Apostu” Bacau, Centrul National al Dansului Bucuresti si Programul Cultural Elvetian Pro Helvetia/SDC.
„Acesta constituie un proiect pilot, menit sa contribuie la extinderea programului de rezidente coregrafice ArtistNe(s)t, prin prezentarea unor spectacole realizate de coregrafi romani si straini, urmarind sa marcheze debutul, la Bacau, a unei stagiuni de dans contemporan, ce urmeaza a deveni apoi un festival in domeniu”, precizeaza organizatorii. Vor fi incluse si spectacole realizate de coregrafi din Luxemburg si Romania, precum si prezentarile informale ale proiectelor realizate de artistii prezenti in cea de-a patra etapa de rezidenta artistica la Centru: Anja Hempel (coregraf si dansator de origine germana, care lucreaza in Franta) si Mariela Nestora (din Grecia).

Programul

„Dans contemporan-Bacau 2007” se deschide luni, la Centrul „Apostu” cu prezentarea informala a proiectului „Crowded”, al artistei rezidente Mariela Nestora. Tot luni, ora 19.00, la Teatrul Municipal „Bacovia” este programat proiectul „Dialoguri”, care include doua momente: „Dedublarea”, coregraf Madalina Dan din Romania, cu Paul Dunca, Iulia Weiss si Florin Flueras; „Remember”, coregraf Anne-Mareike Hess din Luxemburg, cu Marc Lohr si Jean-Luc Jossa. Marti, 30 octombrie, la Centrul „Apostu”, de la ora 17.00, publicul va putea urmari cea de-a doua prezentare informala a proiectului „Abonament lunar” al artistei rezidente Anja Hempel. La Teatrul „Bacovia”, in aceeasi zi, orele 19.00, va avea loc proiectul „Dance.Entre.Deux”, tot cu doua momente: „Broken Car”, coregraf Bernard Baumgarten din Luxemburg cu Mihaela Alexandra Dancs si Adrian Stoian din Romania; „Dreams.Land”, coregraf Cosmin Manolescu din Romania, cu Camille Mutel si Litsa Kiousi din Franta si Germania.
Miercuri, ora 11.00, la Centrul de Cultura „Apostu”, coregrafi, critici de specialitate, publicul interesat de dansul contemporan, reprezentanti media, elevi si studenti sunt invitati la o masa rotunda cu tema „Dansul contemporan – idei si perspective”.

Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*