Volei masculin, Divizia A2 – Stiinta Bacau – CSU Galati 3:1 (20, -11, 20, 23)

Echipa gazda s-a temut un pic de acest meci, deoarece Galatiul este considerata principala candidata la promovare.

Meciul a demonstrat insa ca cel putin deocamdata intre marea favorita si Stiinta nu este o nici o diferenta de valoare. Gazdele au avut in perechea Manda-R. Lazar o baterie de atac deosebit de eficienta.

Cu fluctuatii, dar pe ansamblu bine, au evoluat M. Cartacuzencu si Sova. Niciunul dintre acestia n-a miscat insa in setul secund, castigat de galateni intr-o maniera categorica. Oaspetilor le-a iesit totul, de la atacuri din linia a doua la blocaje, in timp ce Stiinta si-a realizat cele 11 puncte din rarele greseli ale adversarilor.

Din setul al treilea, bacauanii au fost insa din nou stapani pe situatie. Ar mai fi putut exista un punct de cotitura in setul al patrulea, cand Galatiul a condus cu cu 20:17 si 21:19. Dar a urmat o serie de cinci puncte a sextetului indrumat de pe margine de Cornel Paduraru, care a pecetluit soarta partidei.

Circa o suta de spectatori au aplaudat calduros victoria Stiintei in acest derby. „Suntem lideri, dar drumul pana la promovare este greu”, a atentionat Cornel Paduraru. „Din faza a doua a campionatului trebuie sa-l avem in echipa si pe Tofan.

Altfel va fi extrem de greu sa ne califcam in baraj, iar apoi sa urcam in A1”, a mai precizat tehnicianul bacauan. Tofan este jucator al Stiintei, dar se afla acum la Piatra-Neamt. Clubul Stiinta a inchis deocamdata ochii la aceasta dezertare, dar nu i-a dat dezlegare jucatorului pentru a juca la nemteni, in Divizia A1.

Peter KELMANN

Adauga un comentariu

*