Minodora Clivetti: Legea privind concilierea familiei cu cariera, exemplu de muncă în zadar a Guvernului

Deputatul PSD, Minodora Cliveti a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă remis AMOS News că ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a fost înştiinţat în legătură cu felul în care funcţionează sau mai bine spus cum nu funcţionează Legea 193/2006.

Păcuraru, în schimb, nu avea date despre acest subiect decât de la unele organizaţii non-guvernamentale din care reieşea că sistemul tichetelor de creşă nu funcţionează.

Legea nr. 193/2006 este un act normativ care doreşte să ofere o alternativă la concediul parental acelora dintre părinţii copilului de până la doi ani (sau trei, în cazul copilului cu handicap) care doresc să se întoarcă la muncă înainte de expirarea acestui termen.

Legea a avut susÅ£inerea Guvernului Tăriceanu, a fost aprobată în Parlament cu o largă majoritate, fiind considerată o lege europeană, care oferă soluÅ£ii concrete de susÅ£inere în practică a principiului european al concilierii familiei cu cariera si totuÅŸi nu funcÅ£ioneaza ceea ce reprezintă încă un „exemplu de muncă în zadar a legislativului, care traduce în fapt directive europene elaborând legi necesare, mai ales în acest domeniu atât de important al egalităţii ÅŸanselor, legi care nu sunt implementate”, se mai arată în comunicat.

Comentarii

  1. epaminonda baltazar ionescu sascut a zis:

    precizez ca nu sunt psd-ist. BRAVO SI STIMA DOAMNA CLIVETI ATI RAMAS SINGURUL PARLAMENTAR ADEVARAT LA BACAU

Adauga un comentariu

*