Haratau castiga in instanta pentru Botomei

Minunile Justitiei romane sunt mari. Cea petrecuta la Bacau poate figura in top cu siguranta. N-o sa va vina sa credeti, dar prodecanul Baroului Bacau, Petre Haratau, l-a aparat intr-un proces pe decanul Baroului Bacau din cadrul UNBR, av. Vasile Botomei

botomei-1.jpgRazboiul Barourilor continua. In istoria sa s-au mai scris doua pagini, ultima fiind parca desprinsa dintr-o comedie a lui Caragiale.

In ordine cronologica, pentru cei neavizati, in 2004, dupa constituirea Baroului Bacau din cadrul UNBR, avocatii Baroului traditional, condus atunci de decanul Aurel Ionescu, au declansat un razboi fatis impotriva noului Barou atacandu-l pe doua cai, una civila si una penala.

Pe cale civila, Baroul traditional solicita anularea actelor de infiintare si functionare a Baroului din cadrul UNBR (Pompiliu Bota), litigiu solutionat de o recenta sentinta civila a Curtii de Apel Bacau, care a declarat nul recursul Baroului traditional motivand solutia prin aceea ca acesta nu mai are calitatea sa existe, de vreme ce a fost desfiintat prin efectul legii.

Sentinta din 8.19.2007 este irevocabila, fiind epuizate toate caile ordinare de atac.

De rasu’, plansu’!

Pe cale penala, razboiul a fost pornit impotriva avocatului Vasile Botomei, solicitandu-se trimiterea lui in judecata pentru exercitarea profesiei fara autorizatie eliberata de Baroul traditional. Decanul Baroului Bacau din cadrul UNBR a cerut suspendarea dosarului penal pentru ca procesul sa continuie dupa solutionarea cauzei civile aflata pe rolul Judecatoriei Bacau.

Judecatoria Bacau a suspendat cauza si a decis trimiterea dosarului catre Curtea Constitutionala pentru ca aceasta sa se pronunte cu privire la modul de dobandire a personalitatii juridice de catre cele doua Barouri. Din cate se cunoaste, impotriva acestei incheieri de sedinta de suspendare, Baroul traditional n-a declarat recurs.

„Nu stiu sa fi fost declarat vreun recurs”, spune decanul Baroului traditional, av. Alexandru Lungu. „Am declarat un recurs formal impotriva acestei incheieri, spune adecanul Baroului UNBR, Vasile Botomei.

L-am depus intentionat dupa termenul legal de cinci zile, neintemeiat de drept si fara a mentiona macar cu cine este in contradictoriu, cu alte cuvinte recursul era respins din capul locului, asta si doream, pentru ca dosarul sa fie trimis la Curtea Constitutionala”.

Intre timp, s-a schimbat conducerea Baroului traditional, decan fiind av. Alexandru Lungu, iar prodecan av. Petre Haratau. Acesta din urma, a vazut in ziua de 8 octombrie pe afisierul Tribunalului Bacau ca Baroul Bacau este implicat intr-un proces.

„Prodecanul Haratau a muscat momeala si s-a prezentat in fata instantei in numele Baroului UNBR, cu care se afla in razboi! Oricum, imi spuneam, recursul urma sa fie respins. Dar, surpriza, pledoaria lui Haratau a convins completul de judecata, care nici nu l-a legitimat in ceea ce priveste legalitatea reprezentarii, considerand si el ca recursul ar fi fost al Baroului traditional!”, spune Vasile Botomei.

Avocatul…diavolului!

„Domnul Petre Haratau, prin prezentarea in fata instantei de recurs in calitate de reprezentat al Baroului Bacau din cadul UNBR, fara a avea imputernicire din partea acestui Barou si nici calitate de reprezentare, a intrunit elementele constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Solicit instantei sa sesizeze organele de ancheta penala”, spune Vasile Botomei. Alexandru Lungu, decan Barou Bacau: „Daca, intr-adevar asa s-au petrecut lucrurile, este de ras, sau mai bine zis de plans. Voi analiza ce s-a petrecut de fapt”.

Petre Haratau, prodecan, acelasi Barou: „Eu stiam ca baroul traditional declarase recurs, de aceea m-am prezentat la proces. Altceva nu pot sa declar”.

Nicolae TURCU

Comentarii

  1. n-ai o treaba! baroul legal eapartuine unbr, al lui bota se cheama constitutionall1 FACE AVOCATURA CAM CUM FACI TU GAZETARIE, adik degeaba si prost!

  2. ce fel de articol e asta domnu’ Turcu? parerea mea e sa te reprofilezi, incearca la SOMA poate au posturi libere de MATURATOR!!!

Adauga un comentariu

*