FCM Bacau – Petrolul Ploiesti 3-2 (0-1)

Echipa lui Cristi Popovici a incheiat victorioasa dupa opt etape un meci pe care l-a dominat de la un capat la altul. Nu-i vorba, FCM a dominat multe alte partide, a avut si ocazii mari cat roata carului, dar a incheiat, aproape invariabil, la egalitate.

Nici contra Petrolului nu a fost prea departe sa-si respecte traditia. Noroc de inspiratia lui Popovici, care spre sfarsitul meciului a introdus in teren un quasi-debutant, pe Cristi Vranceanu, care a marcat golul victoriei.

Pana atunci insa, FCM Bacau a avut de patimit. Dupa o prima ocazie a lui Boghian (cap din 6 m pe langa poarta, din centrarea excelenta a lui Beceru), oaspetii au deschis scorul dintr-un penalty just acordat de Sorin Corpodean, la un fault al lui Kelemen asupra lui Sagna. Tot jucatorul de culoare a transformat lovitura de pedeapsa.

Din fericire, Remus Cojocaru a egalat imediat dupa pauza, dar faza a fost, de fapt, o „lucratura” a lui Tanasa. Meciul de mare angajament si lipsit de virtuti tehnice din cauza gazonului imbibat cu apa a a devenit frumos datorita golului de generic marcat de Geaman in ’63: sut de la 25 de metri, direct in vinclu, balonul lovind incheietura barelor.

Primul gol al lui Geaman intr-un joc oficial al FCM a fost un golazo, la fel ca al lui Ghius in fata Brasovului. In continuare jocul a curs tot in nota de control a gazdelor, dar in ’80 Petrolul a egalat contrar cursului jocului prin Marinescu, care a reluat ca la antrenament, din 3 m, in poarta goala.

La prima vedere, se parea ca ploiesteanul a fost in ofsaid, dar reluarile de pe camerele video care au inregistrat partida au aratat ca golul a fost corect. Se parea ca partida se indreapta spre un nou egal – ar fi fost al optulea al bacauanilor – dar Cristi Vranceanu, trezindu-se singur cu portarul oaspetilor, nu si-a pierdut capul si a marcat punctul izbavitor.

Primul sau gol in prima garnitura a FCM! „Am patimit ca niciodata pe banca de rezerve”, s-a confesat presedintele Flaviu Pop dupa meci, cand s-a si imbratisat calduros si usurat cu vicepresedintele Marius Capusa. „O victorie meritata. Ii felicit pe baieti pentru daruire si atitudine. Asta le-am cerut, sa lupte pana in ultimul minut”, a fost declaratia lui Cristi Popovici.

FCM Bacau: Ignatescu – Beceru, Geaman, David (Botezatu), Kelemen, Mavriche, Spiridon, Vraciu (Vranceanu), Boghian (R. Marin), Tanasa; antr.: Cr. Popovici.

Petrolul: Soloviev – Nofitovici, Parvu, Stana, Budescu, Marinescu, Bozga, Tudor, Sagna (Mutiu), Cotan (Minciuna), Costache; antr. Oct. Grigore;
Arbitri: S. Corpodean (A. Iulia), G. Szabo (Cluj), G. Barjac (Zalau).

Adauga un comentariu

*