Concerte si expozitii la biblioteca din Onesti

In programul manifestarilor cultural-artistice care se vor organiza, in luna noiembrie, la Biblioteca “Radu Rosetti” din Onesti predomina expozitiile, de carte si de pictura, precum si concertele, in special cele de muzica de camera.

Stagiunea artistica 2007 – 2008 va fi inaugurata pe 2 noiembrie, de la orele 17, cu un concert sustinut de Corala Sanctus si Cvartetul Amadeus, sub bagheta dirijorului Ionut Tablan. Si Corala “Armonia – Ion Cuntan” va sustine un concert de camera, programat pentru data de 15 noiembrie, iar Duo Octavian Marc – Corina Marc va evolua intr-un alt concert cameral, ce va avea loc pe 23 noiembrie.

Este posibil ca, spre sfarsitul lunii noiembrie, sa se desfasoare si o noua editie a spectacolului “In memoriam Gil Ionita”, dar acesta nu figureaza inca in program, intrucat nu s-a stabilit data exacta cand va avea loc.

Expozitia de pictura include lucrari ale artistei Ecaterina Ardeleanu si va fi vernisata pe 16 noiembrie, iar expozitiile de carte sunt dedicate unor personalitati precum Marcel Proust (85 de ani de la moarte), Nicolae Balcescu (155 de ani de la moarte), Petre Ispirescu (120 de ani de la moarte) si Constantin Giurescu (30 de ani de la moarte), precum si Zilei Universale a Copiilor (20 noiembrie).

Insa Ziua Mondiala a Zonelor Urbane va fi sarbatorita, pe 2 noiembrie, de la orele 11, printr-un simpozion organizat de Clubul Eco-Scoala, de la Grupul Scolar “Gheorghe Asachi”, sub genericul “Verticalele orasului, verticalele naturii”. In programul bibliotecii onestene mai figureaza si alte manifestari, cum ar fi premierea Concursului de ex-libris cu tema “Pamantul – planeta vietii” (16 noiembrie, orele 11) sau videoproiectia comentata, organizata de Clubul de Turism Montan “Sandru”, sub genericul “Hai-hui prin munti” (21 noiembrie).

Florin TANASE

Adauga un comentariu

*