A IV-a editie a Forumului Regional de Investitii Nord-Est Romania

Forumul Regional de Investitii Nord-Est Romania, evenimentul itinerant organizat anual de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, a ajuns la Bacau. Partenerii din acest an sunt Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau, Primaria Municipiului Bacau, Consiliul Judetean Bacau si Institutia Prefectului – Judetul Bacau.

Evenimentul din acest an va avea doua componente: Conferinta „Dezvoltare regionala durabila în contextul inovarii”, care va avea loc la Agricola International în perioada 1-2 noiembrie 2007 si Bursa de contacte care se va desfasura în sediul Parcului Industrial HIT Hemeius pe data de 2 Noiembrie 2007.

Expunerile în plen si dezbaterile pe ateliere de lucru din cadrul Conferintei vor aborda subiecte de actualitate cum ar fi: accesarea Fondurilor Structurale, promovarea proiectelor care contribuie la cresterea economica prin introducerea inovarii, aspecte privind protectia si conservarea mediului, managementul integrat al deseurilor.

Se asteapta de asemenea propunerea unor solutii pentru dezvoltarea regionala durabila si pentru reducerea decalajelor de dezvoltare fata de regiunile prospere din tari membre ale Uniunii Europene, prin prezentarea unor modele de succes din Italia si Spania.

Pentru aceasta editie a Forumului se estimeaza prezenta a peste 200 de participanti, reprezentanti ai organizatiilor publice, centrale si locale (Guvernul Romaniei, agentii guvernamentale, consilii judetene, consilii locale), societati comerciale, firme de consultanta, institutii financiare romanesti si straine, ambasade ale tarilor membre ale Uniunii Europene la Bucuresti, Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, IRE Secretariat, organizatii partenere ale ADR Nord-Est din Italia si Spania.

www.observatordebacau.ro

Adauga un comentariu

*