Legea asigurării obligatorii a locuinţelor ar putea intra în vigoare în aprilie 2008

Legea asigurării obligatorii a locuinţelor ar putea intra în vigoare la sfârşitul lunii aprilie 2008, adică la şase luni după publicarea ei în Monitorul Oficial, a declarat, luni, consilierul în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Radu Mircea Popescu.

Consilierul MIRA a participat la Forumul Internaţional dedicat Riscurilor de Catastrofe, organizat în colaborare cu Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi Banca Mondială.

‘Totalul costurilor primelor de asigurare pentru locuinÅ£ele din România ar fi de 145 milioane euro, iar valoarea reasigurată pentru clădiri de trei miliarde euro’, a precizat Radu Mircea Popescu.

Potrivit proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuinÅ£elor, adoptat, recent, de Guverm, suma asigurată obligatoriu – suma asigurată ce poate fi acordată – este de 20.000 euro (echivalent lei) pentru fiecare locuinţă de tip A – construcÅ£ie cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereÅ£i exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic ÅŸi/sau chimic, respectiv de 10.000 euro, pentru fiecare locuinţă de tip B -construcÅ£ie cu pereÅ£i exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic ÅŸi/sau chimic.

Prima obligatorie pe care o plăteşte proprietarul unei locuinţe, în calitatea sa de asigurat, va fi de 20 euro pentru locuinţele de tip A, respectiv de 10 euro pentru locuinţele de tip B, urmând ca aceasta se se achite integral anual.

Conform proiectului citat, persoanele fizice şi juridice care nu-şi vor asigura locuinţele vor fi sancţionate cu amendă de la 100 la 500 de lei. ROMPRES

Adauga un comentariu

*