Fotbal: Pedrazzini – ”Arsenal nu are puncte slabe”

Massimo Pedrazzini, antrenorul echipei Steaua Bucureşti, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că Arsenal Londra, adversara de marţi, din Liga Campionilor, nu are puncte slabe.

”Arsenal nu are puncte slabe, dar există situaÅ£ii în care avem ÅŸi noi ÅŸanse, dar trebuie să jucăm foarte rapid. Fiecare echipă are momente în care e obosită, în care tu poÅ£i juca mai bine ÅŸi poÅ£i finaliza”, a spus Pedrazzini, care consideră că ”Arsenal e o echipă foarte puternică, sunt adevăraÅ£i extratereÅŸtri”, dar asta nu înseamnă că Steaua nu îşi va juca ÅŸansa. ”Dacă băieÅ£ii vor să intrăm în istoria fotbalului, trebuie să jucăm bine. M-a impresionat la londonezi disponibilitatea lor, 11 în atac, 11 în apărare. E o echipă care vrea să câştige tot în Anglia ÅŸi în Europa”, a mai spus antrenorul italian.

Pedrazzini cunoaÅŸte bine jocul adversarului: ”Am urmărit patru meciuri ale lui Arsenal, atât cu echipe puternice, cât ÅŸi cu formaÅ£ii mai modeste. ÃŽn fiecare meci au jucat la fel, cu cea mai bună formulă de echipă. Arsenal va veni să câştige la BucureÅŸti ÅŸi nu va trata meciul superficial”.

Partida de marÅ£i seara (ora 21,45), din Grupa H a Ligii Campionilor, va fi primul său meci ca principal în Liga Campionilor, ”cea mai importantă competiÅ£ie din lume”. Pedrazzini crede că Steaua are ”o mare ÅŸansă de a intra în istoria fotbalului. Fiecare meci împotriva unei echipe mari începe de la scorul de 0-0. Åžtim că e una dintre cele mai bune echipe din lume, dar nu vom intra pe teren degeaba. Vom juca pe teren propriu ÅŸi avem suporterii de partea noastră contra unei echipe care tratează toate meciurile cu seriozitate”.

Massimo Pedrazzini consideră că nu are importanţă faptul că ”tunarii” nu se vor antrena în Ghencea: ”Nu contează că Arsenal nu va face antrenament pe stadionul Steaua. Nu stricăm gazonul. Probabil că a făcut antrenament la Londra ÅŸi ÅŸtie foarte bine ce va face pe teren”.

Fostul secund al lui Zenga ÅŸi al lui Hagi consideră că Ovidiu Petre, considerat de suporteri ca vinovat pentru plecarea lui Hagi, a jucat un meci important, cu FC Vaslui, a dat totul pe teren ÅŸi nu merită un astfel de tratament. Legat de Goian ÅŸi Lovin, totul se va decide marÅ£i, în ziua jocului, pentru a vedea cum se simt. ”Neaga este în lot, dar asupra echipei care va intra din primul minut mă voi hotărî marÅ£i. Cine se află pe banca de rezerve nu înseamnă că nu este bun”, a precizat Pedrazzini.

Antrenorul italian consideră că e nedreptăţit când e considerat o soluÅ£ie de moment la Steaua ÅŸi sunt vehiculate mereu noi variante pentru postul de antrenor principal, ultima fiind Marius LăcătuÅŸ (UTA). ”Nimeni nu poate face minuni, nu contează dacă joci cu Vaslui sau Arsenal. Am muncit mult ÅŸi pentru mine nu s-a schimbat nimic, am rămas cu picioarele pe pământ. Dacă patronul se gândeÅŸte la o altă soluÅ£ie, nu e niciun fel de problemă. Oricum, nimeni nu s-a gândit că poate rămâne Pedrazzini antrenor la Steaua. Asta nu înseamnă că nu sunt capabil să pregătesc Steaua ÅŸi doresc să fiu respectat”, a afirmat Pedrazzini.

Legat de numărul redus de bilete vândute pentru partida cu Arsenal (doar jumătate din capacitatea stadionului), Massimo Pedrazzini spune că ar fi plătit 3-400 de lei ca să vadă Steaua în Liga Campionilor, mai ales cu o echipă mare, cum este Arsenal. ”Suporterul adevărat trebuie să fie lângă echipă, în special în momentele dificile”, a afirmat italianul.

După 1-2 la Praga, cu Slavia, în etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor, Steaua întâlneşte marţi seara, de la ora 21,45, pe Arsenal Londra. ROMPRES

Adauga un comentariu

*