Crin Antonescu: Dacă moţiunea de cenzură trece, PNL intră în opoziţie

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la Arad, că în cazul în care moţiunea de cenzură va trece de votul parlamentarilor, liberalii îşi vor ocupa locurile în opoziţie, transmite corespondentul NewsIn.

„Formula vehiculată în mod diversionist de Traian Băsescu nu ţine decât de poza preşedintelui, pe care a ţinut din nou să o facă şi anume, cea de lider spiritual al dreptei din România. Am avut un Guvern PNL-PD, preşedintele Băsescu a făcut tot cea putut să dezmebreze acest guvern. Opera preşedintelui a constat în încercarea de scindare a PNL, încercare, practic, de distrugere a Alianţei DA. E singura lui reuşită din acest mandat. Şi în sensul acesta, a veni şi a ne propune nouă astăzi refacerea acestei alianţe nu poate să ne impresioneze“, a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal a mai spus că PNL are un program de guvernare, de care s-a ţinut pas cu pas. „Combinaţiile în care se întrece domnul Băsescu, în chip cu totul neconstituţional, de a face şi desface guverne, atâta vreme cât există un guvern în România, nu ne interesează“, a susţin vicepreşedintele PNL.

PSD a depus luni moţiunea de cenzură intitulată „1000 de zile de haos. Sfârşitul guvernării de dreapta“, prin care îşi propune să provoace parlamentarilor o opţiune de conştiinţă, adică, fie a păstra acest Guvern amator, sau a aduce altul nou, capabil să reprezinte priorităţile ţării. Semnatarii moţiunii afirmă că nu mai pot gira acţiunile acestui executiv şi că, de la cele şase luni de la investitură a guvernului Tăriceanu II şi după trei ani de guvernare de dreapta, România a devenit o societate profund divizată şi polarizată, în care beneficiile dezvoltării economice şi resursele sunt distribuite inechitabil. Cei de la PSD compară acest guvern cu o maşină, pe care a ajutat-o să pornească printr-un vot de investitură, dar acum, pentru că aceasta nu mai merge nicicum, argumentează că trebuie adusă alta nouă.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost citită joi şi urmează a fi dezbătută pe 3 octombrie. PSD, PD şi PLD au anunţat că vor vota moţiunea, cele trei grupuri parlamentare întrunind 248 de voturi.

Adauga un comentariu

*