Spaniolii s-au apucat să înveţe limba română

Spaniolii din Alcala de Henares s-au apucat să înveÅ£e limba româna. Motivul – localnicii vor să se înÅ£eleagă cu cei 16.000 de români stabiliÅ£i în oraÅŸul lor. Un curs de limba română Å£inut la centrul cultural hispano-român din oraÅŸ atrage tot mai mulÅ£i spanioli, ÅŸi nu e vorba de copii, ci oameni în toată firea cu diverse pregătiri.

Un poştaş din Alcala povesteşte că foarte mulţi dintre vecinii săi sunt români. „Deocamdată nu ştiu, dar mai încolo îi voi saluta în română”. Toţi elevii vin cu plăcere de două ori pe săptămână şi mai ales cu temele făcute.

Şi câţiva francezi, stabiliţi la Alcala de Henares, s-au înscris la cursurile de limba română. Motivele localnicilor sunt în general legate de prieteniile cu românii stabiliţi acolo. Şi pentru că românii au învăţat foarte repede limba lor, spaniolii nu vor să se lase mai prejos.

Observator

Comentarii

  1. Se poate deci ca o comunitate cuminte sa fie indragita de toata lumea.Nici in Romania nimeni nu vrea vecini nevrednici.Ce parere au conationalii nostri maghiari de acest fapt?ei nu vor sa invete romaneste chiar daca sunt cetateni ai acestei tari.

Adauga un comentariu

*