Salariul minim garantat ar putea fi introdus in toate statele UE

Sindicatele din Europa incearca sa introduca in intreaga Uniune Europeana un salariu minim garantat. Ei sustin ca aceasta ar putea fi o solutie pentru ca oamenii sa fie ajutati sa iasa din saracie si pentru a fi diminuata prapastia dintre bogati si saraci.

In plus, sindicalistii vor sa ii convinga pe parlamentarii europeni de necesitatea introducerii unui salariu minim si in tarile in care legea nu garanteaza acest salariu, transmite Antena 3.

7 dintre cele 27 de state membre nu au, in prezent, un salariu minim garantat. Este vorba despre Cipru, Italia, Germania, Danemarca, Finlanda, Suedia si Austria. In celelalte tari ale Uniunii, salariul minim variaza de la 92 de euro (in Bulgaria), pana la 1570 de euro, in Luxemburg.

Statele cu cel mai mic salariu garantat din Uniunea Europeana sunt Bulgaria, Romania, Polonia si Ungaria, unde acesta nu depaseste 300 de euro. Statele cu venituri medii, intre 400 si 700 de euro, sunt Portugalia, Spania si Grecia. Salariul minim depaseste, insa, 1200 de euro in tari ca Franta, Marea Britanie, Olanda si Luxemburg.

HotNews.ro

Comentarii

  1. Domnule,daca o sa ajung sa castig un salariu minim ca in tarile europene…pe cuvantu meu ca ma arunc de pe bloc de bucurie,ce dracu aveti ?…chiar ne credeti prostii satului?….vreti sa ne imbatati cu apa chioara?….CE O SA FACA JIJI,si alti de teapa si seama lui?
    Ce prapastie?voi numiti prapastie diferenta dintre bogati si saraci?….E GAURA NEAGRA…..
    Vedea-las….pe JIJI,sau pe BASESCU,sau BOC-POC… angajatu meu…..!

  2. PINA VOM AJUNGE LA UN SALARIU DECENT IN TURISM , VOM FI DEMULT PLECATI IN ALTA RAMURA MAI PLATITA SI MAI USOARA!

Adauga un comentariu

*