Consumul moderat de alcool poate ajuta memoria

Consumul unui pahar sau doua de vin pe zi poate imbunatati abilitatile noastre de memorare. Cercetatorii au descoperit recent ca o cantitate moderata de alcool stimuleaza creierul si imbunatateste memoria, noteza publicatia The Telegraph.

Studiul a spulberat asfel zicala “bei ca sa uiti”, aratand ca, mai degraba, alcoolemia peste limita admisa ti-ar aminti de momentele jenante.

“Contrar miturilor de pana acum, am descoperit ca un nivel moderat de alcool stimuleaza creierul, iar acesta reactioneaza prin imbunatatirea memoriei“, a declarat profesorul Matthew During, de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelanda.

Lucrarea cercetatorilor, care va fi publicata in Jurnalul Neurostiintific, mai arata ca o cantitate scazuta de alcool ne ajuta sa memoram mai usor detaliile si obiectele.

Un studiu anterior al unor cercetator de la Intitutul The Scripps din La Jolla, California, a aratat ca efectele alcoolului afecteaza amintirile despre detalii, insa nu si amintirile emotionale care sunt cel mai bine asimilate. Asta inseamna ca dupa o noapte de betie, desi nu ne vom aminti exact ce am facut, memoria ne spune daca ne-am simtit bine sau nu.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*