Italia se pregăteşte pentru comemorarea marelui tenor Luciano Pavarotti

Italia se pregăteşte pentru comemorarea marelui tenor Luciano Pavarotti printr-o serie de concerte, proiectări de filme, retrospective fotografice şi alte manifestări publice ce vor fi organziate în centrele de cultură italiană de peste tot din lume, a anunţat marţi Ministerul italian de Externe, informează Associated Press recepţionată de Rompres.

Aceste manifestări vor începe la data de 6 octombrie, la exact o lună după moartea lui Luciano Pavarotti în urma unui cancer pancreatic.

Din cadrul acestor manifestări vor face parte prezentări ale unor interviuri filmate cu Pavarotti, interviuri ce vor fi proiectate la Institutul cultural italian din Lima (Peru), o serie de concerte organizate la Budapesta, Copenhaga ÅŸi Lyon, o vizionare a operei ”Traviata” la Montevideo (Uruguay) ÅŸi o serie de prezentări ale unor opere în care a cântat Pavarotti la New Delhi.

Cu acelaşi prilej se va deschide la New York o expoziţie de fotografie şi a fost anunţată de asemenea o serie de concerte. Le Seul a fost anunţată organizarea unei seri comemorative la Opera Naţională sud-coreeană.

Televiziunea italiană de stat, RAI, a trimis înregistrări video cu marele tenor către 90 de instituÅ£ii de cultură italiană din toată lumea pentru a ”aduce cele mai importante momente din cariera lui Pavarotti în faÅ£a a cât mai multor oameni din întreaga lume”, se precizează în comunicatul MAE italian.

Cu o carieră ce a cuprins patru decenii, Pavarotti s-a impus drept cel mai bine vândut solist de muzică clasică cu peste 100 de milioane de discuri vândute de la debutul său în anii ’60. Tot Pavarotti a avut ÅŸi primul album de muzică clasică ce a urcat până pe primul loc în topurile pop.ROMPRES

Adauga un comentariu

*