Fotbal – Meciul GeneraÅ£ia de Aur – Portocala Mecanică se dispută pe stadionul echipei CFR Cluj

Meciul celei de-a treia ediÅ£ii a ‘Serii Campionilor’ se va desfăşura, la 11 octombrie, pe stadionul clubului CFR Cluj, ÅŸi a fost intitulat de organizatori ‘GeneraÅ£ia de Aur – Portocala Mecanică’, transmite corespondentul ROMPRES.

Iniţiatorul acestui eveniment, Gică Popescu, a declarat, marţi, la Cluj că a ales ca locaţia stadionul clubului CFR pentru meciul festiv care se va disputa între fostele glorii ale fotbalului românesc şi ale celui olandez. El a explicat că, de-a lungul vremii, cei din conducerea clubului au susţinut proiectele sale caritabile, dar au şi investit foarte mult în stadionul din cartierul Gruia, aducându-l la standardele impuse de normele europene.

‘Cred că am făcut alegerea potrivită venind la Cluj-Napoca. Am vrut să facem aici cea de-a treia ediÅ£ie pentru că avem un stadion modern la dispoziÅ£ie, cu nocturnă, pentru care clubul CFR a muncit foarte mult’, a spus Gică Popescu. El a arătat că modernizările aduse stadionului vor permite organizarea unui spectacol deosebit, care nu se putea face în altă parte.

Fostul mare fotbalist a mai spus că acest eveniment va reprezenta ÅŸi meciul de retragere al lui Nelu Sabău, care este ‘cel mai bun produs pe care l-a dat fotbalul clujean’.

‘NeluÅ£u nu a avut un meci de retragere ÅŸi vrem să-i dedicăm unul, să-i dăm ocazia să mai îmbrace o dată tricoul naÅ£ionalei ÅŸi să joace în faÅ£a clujenilor’, a spus Gică Popescu.

Banii primiÅ£i în urma licitării tricoului lui Nelu Sabău, care va fi vândut înaintea meciului laolaltă cu toate tricourile colegilor săi, vor fi donaÅ£i unui fost jucător al ‘U Cluj’, care l-a descoperit pe fotbalistul clujean.

Toate încasările obţinute din meci vor fi donate, ele fiind folosite pentru sprijinirea proiectelor derulate prin organizaţia umanitară SOS satele Copiilor. Aceasta oferă un cămin copiilor rămaşi fără părinţi din diferite motive, în momentul de faţă adăpostind 255 de copii şi tineri, în timp ce, în total, 12.000 de copii au beneficiat până acum de programele şi proiectele organizaţiei.

ÃŽn ce priveÅŸte componenÅ£a echipelor, din cea a României vor face parte fotbaliÅŸtii din ‘generaÅ£ia de aur’. Potrivit lui Gică Popescu, nici olandezii nu se vor lăsa mai prejos, ei declarând că vin la Cluj ca să câştige. Nu a fost confirmată încă participarea lui Marco van Basten, actualul antrenor al ‘Portocalei Mecanice’, deÅŸi organizatorii au declarat că îi pot pune la dispoziÅ£ie orice va fi nevoie, chiar dacă se va afla pe teren doar 15-20 de minute.

Din echipă vor face însă parte Ruud Gullit, fraţii Frank şi Ronald de Boer sau Marc van Hintum.

La rândul său, patronul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat că este foarte bucuros că a putut participa la acest eveniment, care îi va aduce în Cluj-Napoca pe idolii mai multor generaţii de români.

La meci nu vor exista invitaÅ£ii, chiar ÅŸi organizatorii plătindu-ÅŸi biletele, care vor costa între 22 de lei – la peluză, 33 de lei – la tribună, 66 de lei – la tribuna 0, 150 de lei – la tribuna oficială ÅŸi 700 de lei – la tribuna VIP.ROMPRES

Adauga un comentariu

*