Minodora Cliveti vrea sa schimbe Codul penal

Preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, Minodora Cliveti (PSD), a depus o iniţiativă legislativă de modificare a unor prevederi ale Codului penal cu privire la minori.

Ea propune modificarea articolului referitor la abandonul familial, astfel încât să se pună în mişcare, din oficiu, acţiunea penală împotriva părintelui iresponsabil sau la sesizarea oricărei persoane care cunoaşte situaţia copilului în cauză.

De asemenea, Minodora Cliveti propune asprirea sancţiunilor aplicate în caz de hărţuire sexuală a minorilor.

O a treia propunere venită din partea deputatului social-democrat se referă la sancţionarea penală a clientului prostituatei minore.

Membrii Comisiei au avut o primă întâlnire cu reprezentanţi ai Institutului de Naţional de Statistică, ai MIRA, IGPR şi ai Centrului pentru copiii dispăruţi şi exploataţi sexual pentru a încerca să găsească soluţii pentru situaţia în care se află copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Potrivit statisticilor IGPR, în România există 82.000 de copii ai căror părinţi muncesc în străinătate, dintre care 2.700 se află într-un sistem de protecţie.

Adauga un comentariu

*