Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat dividendul şi noua conducere

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în cadrul unei şedinţe ordinare, acordarea unui dividend brut la valoarea propusă de conducere şi a decis trecerea la o conducere dualistă, formată dintr-un consiliu de supraveghere şi o conducere executivă, a spus marţi preşedintele Fondului.

„Organizarea adunării generale a Fondului Proprietatea a schimbat în mod benefic funcÅ£ionarea Fondului. AcÅ£ionarii au participat în mod activ la adunare. ÃŽn urma votului acÅ£ionarilor, consiliul de supraveghere al Fondului va rămâne acelaÅŸi, acÅ£ionarii au respins numirea lui Gabriel Grozăvescu în consiliul de supraveghere al Fondului”, a declarat, pentru Newsin, preÅŸedintele Fondului Proprietatea, Alexandru Păunescu.

ÃŽn urma adunării generale ordinare (AGOA), acÅ£ionarii au aprobat situaÅ£ia financiara anuală încheiată la data de 31 decembrie 2006, pe baza raportului consiliului de supraveghere ÅŸi a raportului auditorului financiar pentru anul 2006 (KPMG Euro România), repartizarea profitului aferent exerciÅ£iului financiar 2006 – valoarea dividendului brut fiind de 0,002533334 lei/acÅ£iune ÅŸi descărcarea de gestiune a membrilor consiliului de supraveghere al societăţii pentru anul 2006.

De asemenea, acţionarii au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru exerciţiul financiar 2007, numirea membrilor organelor de conducere şi administrare şi aprobarea remuneraţiei membrilor acestora, numirea companiei Deloitte România ca auditor financiar, pe o perioadă de trei ani, în locul companiei KPMG Euro România.

În urma votului de astăzi, Fondul Proprietatea va avea o conducere dualistă, formată din consiliul de supraveghere şi un directorat. Consiliul de supraveghere este mandatat să numească, în perioada următoare, trei directori, care vor asigura efectiv conducerea Fondului.

În cadrul AGOA, s-a mai stabilit data de 11 octombrie 2007 ca dată de înregistrare, în conformitate cu legea nr.297/2004 (Art. 238 (1): Prin derogare de la prevederile Legii nr. 31/1990, identificarea acţionarilor care urmează a beneficia de dividende sau alte drepturi şi asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor adunării generale a acţionarilor va fi stabilită de aceasta. Această dată va fi ulterioară cu cel puţin 10 zile lucrătoare datei adunării generale a acţionarilor).

Persoanele care sunt înregistrate în registrul acţionarilor la data de 11 octombrie vor beneficia de dividende.

La adunarea generală a acţionarilor au fost prezenţi 24 din cei 2457 de acţionari care aveau dreptul să participe astăzi la AGA. Conform estimărilor iniţiale ale fondului, acesta va avea aprox 200.000 acţionari.

Acţionarii au mai hotărât împuternicirea preşedintelui consiliului de supraveghere al Fondului pentru a semna, în numele acţionarilor, hotărârile adunării şi pentru a îndeplini formalităţile de publicitate şi înregistrare a hotărârii adunării generale a acţionarilor la Oficiul Registrului Comerţului (ORC).

În prima parte a întrunirii de marţi a acţionarilor Fondului Proprietatea, s-au mai aprobat situaţia patrimoniului Fondului la 30 iunie 2007, capitalul social, structura acţiunilor din portofoliul fondului, ratificarea deciziei de deschidere a unui punct de lucru la Bucharest Financial Plaza şi închiderea celorlalte puncte de lucru, precum şi aprobarea datei de înregistrare la 11 octombrie 2007.

Următoarea AGA a Fondului Proprietatea va avea loc anul viitor, până la 31 mai.

Păunescu a mai spus, pentru NewsIn, că administratorul fondului va fi ales cel mai devreme în februarie martie 2008 de către Ministerul Economiei şi Finanţelor şi îşi va intra în atribuţii în cel mult o lună după selecţie.

NewsIn

Adauga un comentariu

*