Moţiunea PSD a fost depusă

ReprezentanÅ£ii Partidului Social Democrat au depus, luni, la birourile preÅŸedinÅ£ilor Senatului ÅŸi Camerei DeputaÅ£ilor, moÅ£iunea de cenzură intitulată „1.000 de zile de haos – sfârÅŸitul guvernării de dreapta”.

Delegaţia social-democrată a fost formată din secretarul general al PSD Titus Corlăţean, purtătorul de cuvânt al partidului, Cristian Diaconescu, şi senatorul Dan Mircea Popescu.

Potrivit lui Titus Corlăţean, moţiunea a fost înregistrată în condiţii legale, ea având ataşată o listă cu 139 de semnături. El a anunţat că trebuie convocate Birourile Permanente reunite pentru fixarea datei la care moţiunea va fi citită în plen, dar şi pentru stabilirea zilei în care vor avea loc dezbaterile şi votul moţiunii de cenzură.

„ÃŽn principiu, aceste zile ar putea fi joi – pentru prezentarea moÅ£iunii – ÅŸi, respectiv, miercurea viitoare – pentru dezbatere”, a precizat secretarul general al PSD.

ÃŽn plus, Titus Corlăţean a subliniat că moÅ£iunea nu a fost semnată decât de „cei foarte puÅ£ini, care sunt fie în concediu medical, fie europarlamentari”.

Social-democratul a menţionat că nu va fi nevoie de o supraveghere specială în timpul votului, pe motiv că toţi parlamentarii PSD au susţinut şi votat pentru moţiunea de cenzură.

„Faptul că senatorii ÅŸi deputaÅ£ii PSD au votat, practic, toÅ£i ÅŸi au susÅ£inut moÅ£iunea de cenzură spune foarte clar că va exista o disciplină a votului absolut firească. Nu cred că va fi nevoie de o supraveghere specială; faptul că au semnat spune foarte mult”, a conchis Titus Corlăţean.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni, luni, la 19,30 pentru a fixa programul de dezbatere a moţiunii de cenzură, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, la sfârşitul întâlnirii cu preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

Preşedinţii celor două Camere vor propune, în şedinţa Birourilor Permanente, ca textul moţiunii să fie citit, joi dimineaţă, iar miercuri, 3 octombrie, acesta să fie supus dezbaterii şi votului parlamentarilor.

„Birourile Permanente urmează să se pronunÅ£e asupra acestor propuneri pe care, apoi, le vom comunica ÅŸi Guvernului”, a explicat Bogdan Olteanu.

Referitor la modalitatea de vot a moţiunii, el a spus că există un singur fel de vot secret prevăzut de regulamentul Camerelor, şi anume votul secret cu bile.

„Dacă va exista vreo suspiciune că se încearcă fraudarea votului secret cu bile, vom propune măsuri preventive ÅŸi vom lua ÅŸi măsurile de împiedicare a unei asemenea încercări”, a declarat Bogdan Olteanu.

El a mai spus că în cazul în care se va ajunge la o fraudare a votului va suspenda ÅŸedinÅ£a ÅŸi o va lua de la început „până când cei care vor încerca să exercite presiuni asupra parlamentarilor vor înÅ£elege să se încadreze în regulamentul Parlamentului. ROMPRES

Adauga un comentariu

*