Banca Comercială Carpatica şi-ar putea majora capitalul cu încă 16,3 milioane lei

Consiliul de Administraţie al Băncii Comerciale Carpatica (BCC) a decis luni convocarea Adunării Generale a Acţionarilor Băncii Carpatica pentru data de 17 noiembrie, având pe ordinea de zi majorarea capitalului social cu suma de 16,3 milioane lei, ca o măsură de susţinere a strategiei de dezvoltare a băncii.

BCC deţine în prezent o cotă de piaţă de unu la sută, iar obiectivul pentru finele anului 2007 este 1,2 la sută. Pentru asigurarea creşterii corespunzătoare a activităţii în perioada următoare, se vor emite 163.000.000 acţiuni, la un preţ de emisiune de 0,1250 lei/acţiune, format din valoarea nominală a unei acţiuni de 0,1 lei/acţiune şi o primă de emisiune de 0,0250 lei/acţiune, informează banca.

Această majorare cu aport în numerar din partea acţionarilor este cea de-a doua din acest an, prima fiind finalizată în luna ianuarie, în suma totală de 35,8 milioane lei, inclusiv prima de emisiune.

Pe lângă susţinerea dezvoltării intense a activităţii băncii, majorarea de capital va fi folosită pentru asigurarea implementării cu succes a proiectului aflat în plină derulare privind implementarea reglementărilor Acordului de capital Basel II.

Directorul general al BCC, Nicolaie Hoanţă, este de părere că noua majorare a capitalului va susţine dezvoltarea activităţii băncii şi sporirea cotei de piaţă.

‘Se dovedeÅŸte încă o dată atât forÅ£a, cât ÅŸi ataÅŸamentul acÅ£ionarilor pentru susÅ£inerea dezvoltării activităţii instituÅ£iei noastre’, a afirmat Nicolaie Hoanţă.

Banca Comercială Carpatica deţine, la sfârşitul lunii septembrie a.c., o reţea operaţională de 233 unităţi teritoriale, 195 de bancomate şi 32 de automate de schimb valutar.ROMPRES

Adauga un comentariu

*