Tenis: Victor Hănescu a fost purtat pe braţe în Japonia

Jucătorul român de tenis Victor Hănescu a fost purtat duminică pe braţe, de colegii săi, după terminarea meciului cu Go Soeda, care a consfinţit victoria României în faţa Japoniei, cu 3-2, în partida de Cupa Davis de la Osaka, şi implicit rămânerea în Grupa Mondială pentru ediţia 2008.

Partida a avut o desfăşurare dramatică. La scorul general de 2-1 pentru japonezi, după primele două zile, ÅŸi 2-0 la seturi în penultimul meci de simplu, Takao Suzuki – Andrei Pavel, jucătorul român revine miraculos ÅŸi întoarce soarta jocului său cu Suzuki, ÅŸi practic toată partida cu Japonia. Pavel câştigă în cinci seturi 6-7 (6), 6-7 (1), 6-1, 6-4, 6-4 ÅŸi îi dă posibilitatea lui Victor Hănescu să aducă punctul victorios pentru România.

Deşi nu joacă pe zgură, suprafaţa sa favorită, Hănescu nu ratează şansă şi câştigă cu 6-3, 5-7, 7-6 (6), 7-6 (3).

Vineri, Takao Suzuki l-a întrecut pe Victor Hănescu în trei seturi, cu 7-6 (4), 6-1, 7-6 (4), iar Andrei Pavel l-a învins pe Go Soeda în patru seturi, cu 6-3, 6-7 (7), 7-5, 6-3. Satoshi Iwabuchi/Takao Suzuki au învins sâmbătă la dublu perechea Florin Mergea/Horia Tecău în trei seturi identice, 6-4, 6-4, 6-4.

Victor Hănescu a declarat: ”A fost o zi foarte bună pentru România. Ultimul meci era foarte important ÅŸi am simÅ£it o presiune puternică. A fost un meci strâns, dar am avut un serviciu bun ÅŸi deÅŸi eram obosit, am rezistat. Este o victorie mare pentru România faptul că rămâne în Grupa Mondială”.

La rândul său, căpitanul nejucător Adrian Marcu a spus: ”Mă aÅŸteptam să fie o întâlnire dificilă ÅŸi la meciuri grele. Japonezii ne-au surprins, mai ales Takao Suzuki”.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*