Administraţiile financiare nu mai eliberează cazierul fiscal pentru înfiinţarea societăţilor comerciale

Incepand cu 1 octombrie 2007, administratiile financiare nu vor mai elibera cazierul fiscal, solicitat la infiintarea societatilor comerciale, a societatilor cooperative si a cooperativelor agricole, de catre asociati, actionari si reprezentantii legali desemnati, se arată într-un comunicat remis AMOS News.

In urma protocolului incheiat intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), informatile din cazierul fiscal al contribuabililor vor fi transmise in format electronic de ANAF catre ONRC, la solicitarea acestuia din urma, in termen de 8 ore. Solicitantii vor obtine cazierul fiscal direct de la oficiile registrului, pentru fiecare solictare ONRC colectand de asemenea si taxa de 20 RON prevazuta de art.9, alin (3) din OG nr.75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Totodata, incepand cu 1 octombrie 2007, administratiile financiare nu vor mai elibera cazierul fiscal solicitat in scopul indeplinirii obligatiei persoanelor fizice sau juridice de prezentare a cazierului fiscal la:
– cesiunea partilor sociale sau a actiunilor de catre noii asociati sau actionari;
– numirea de noi reprezentanti legali, precum si la cooptarea de noi asociati sau actionari cu prilejul efectuarii majorarii de capital social de catre noii reprezentanti legali, asociati si actionari.
Si in aceste situatii, cazierul fiscal va fi obtinut direct de la oficiile registrului, locul in care se va face si plata taxei de 20 RON.

Dupa 1 octombrie 2007, adminstratiile financiare vor elibera in continuare cazierul fiscal necesar la:
– solicitarea inscrierii asociatiilor si fundatiilor in Registrul asociatiilor si fundatiilor de catre asociatii sau membrii fondatori ai acestora;
– autorizarea exercitarii unei activitati independente de catre solicitanti;
In aceste cazuri, taxa de 20 RON va fi achitata la sediul administratiilor financiare.

Adauga un comentariu

*