Şeful Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, arestat preventiv

Magistraţii Curţii de apel Bucureşti au emis, ieri seară, un mandat de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, pe numele cms. şef Ioan Bucur, şeful Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, transmite corespondentul AMOS News.

Bucur a fost reţinut, joi seară, după ce a fost denunţat de ofiţerul Adrian Feraru, cercetat disciplinar, care le-a declarat procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) că şeful său i-a cerut o mie de euro pentru a-i da o sancţiune mai blîndă. Bucur ar fi avut mai multe discuţii cu subordonatul său, promiţîndu-i că, în schimbul unei sume de bani, îl va ajuta să obţină o sancţiune mai uşoară. Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie(DGA), pentru a fi mai convingător, Bucur i-a precizat ofiţerului anchetat şi care va fi sancţiunea care se va aplica, respectiv amînarea promovării în gradul următor pe un an.

El a fost pus la dispoziţia conducerii Poliţiei Romîne, iar dacă va fi găsit vinovat, va fi destituit din poliţie. Totodată, conducerea Poliţiei Romîne a dispus un control de fond la Biroul de Poliţie Port Constanţa şi evaluare tematică la Secţia Regională de Poliţie Transporturi, care vor avea loc în perioada imediat următoare.

Adauga un comentariu

*