Sedinta fulger la Consiliul Local Bacau – Bani pentru fotbal, arta si „fotbalisti de birou”

Intr-o sedinta ce nu a durat mai mult de 10 minute, Executivul local a aprobat anumite sume de bani unor ONG-uri si cluburi sportive din Bacau. De asemenea, si artista plastica Constantina Voicu, care va participa la o expozitie de pictura naiva in Italia, va primit suma de 3.000 lei.

Organizata in biroului primarului Romeo Stavarache, intr-un cadru impropriu pentru o sedinta de consiliu local, fie ea si extraordinara, ultima intrevedere a alesilor locali bacauani a avut pe ordinea de zi doar doua proiecte de hotarare. Prima a fost o completare a HCL 161/31.05.2007 si a vizat aprobarea listei finale a sesiunii de evaluare si selectie a unor proiecte inaintate spre finantare de la bugetul local, de catre institutiile de cultura, mediu si tineret, în baza prevederilor Legii nr. 215/2001, a administraţiei publice locale.

Consilierii au dat 18.500 de lei pentru “fotbalistii” de la ziarul Primariei

Consilierii au dat 18.500 de lei pentru “fotbalistii” de la ziarul Primariei

De asemenea, in cadrul acestui proiect de hotarare au mai fost aprobate proiectele sau programe de finantare a unor ONG-uri sau asociatii in baza Legii 350/2005. In total au fost acordate finantari in valoare de 690.687 lei, din care 649.787 au fost destinati sportului, iar 40.900 au luat drumul unor lacasuri de cult din municipiul Bacau.

Printre cei care vor beneficia de bani veniti de la bugetul local se numara si Centru Regional de Ecologie, care a primit suma de 7.704 lei, necesari pentru achizitionarea de echipamente.

Patru echipe de fotbal vor primi bani de la buget

Patru echipe bacauane ce evolueaza in esaloanele III si IV ale fotbalului romanesc vor beneficia de fonduri nerambursabile de la bugetul Consiliului Local, insa doar la jumatate fata de sumele solicitate initial. Partea leului a fost adjudecata de echipa Aerostar Bacau, care va primi 241.900 lei. Echipa morarilor bacauani, Pambac, care si-a propus unul dintre cele mai indraznete obiective si anume promovarea intr-o liga superioara a primit suma de 241.900. Urmatoarea pe lista este FC Willy, care a primit suma de 90.000 lei.

„Fotbaliatorii” Primariei iau bani

Suprinzator sau nu, pe aceasta lista se afla si echipa de suflet a Primariei, Asociatia Sportiva “Mesagerul” Bacau, care va primi suma de 18.583 lei, necesari pentru promovarea in Liga a IV-a, precum si pentru sustinerea echipei FC Nordului in Campionatul Municipal de Minifotbal. Defalcat aceasta asociatie va cheltui banii pe echipamente sportive in valoare de 11.548 lei si pe premierea jucatorilor si a antrenorilor cu sume in valoare de 7.035 lei .

Artista Constantina Voicu a primit 3000 de lei

Tot in cadrul acestei sedinte de consiliu, alesii locali au aprobat favorabil cererea pictoritei Constantina Voicu, care a solicitat sprijinul Executivului pentru a participa la o expozitie internationala de pictura naiva, organizata cu prilejul celei de-a 40-a Sarbatori a strugurilor si vinului, ce se desfasoara in aceste zilein localitatea Castelvetro-Italia. Artista plastica va primi suma de 3.000 lei, necesari pentru decontarea cheltuielilor de transport si cazare. Prezenta la aceasta sedinta Constantina Voicu a multumit pentru sprijinul acordat, amintind ca a fost sigurul artist plastic din Romania ce a fost invitat sa participle la aceasta manifestare. „}in sa multumesc din suflet pentru acest sprijin si vreau sa va asigur ca suma acordata va ajuta la promovarea artei naïve”, a concis artista plastica.

Cristinel AIOANEI

Comentarii

  1. kristofer93 a zis:

    Liceul cu program Sportiv care nu are teren si sta in mucegai in vestiar si merge cu un microbuz renault din 95 care merge pana in 60 la ora ce a primit?

  2. EUROCONCITADINUL a zis:

    MAI DEGRABA PICTURA POATE FI INTITULATA NU
    ALI BABBA SI CEI 40 DE HOTI CI CINA CEA DA TAINA
    cu accent pe primul A

Adauga un comentariu

*