Sediu de lux pentru Autoritatea Electorala Permanenta Bacau

Autoritatea Electorala Permanenta a infiintat Filiala Nord-Est Bacau fara sa anunte presa sau institutiile publice bacauane. Mai mult, postul de director al filialei a fost scor la concurs “pe sestache”. Castigator, cu nota aproape maxima, a fost Costel Chiriac, singurul candidat care s-a prezentat la concurs. Desi e o institutie publica relativ de mica anvergura, cu bani de la buget, AEP si-a tras sediu de lux pentru filiala din Bacau. Astfel, pentru directorul Chiriac si trei consilieri abia incadrati a fost inchiriata o vila de lux in centrul comunei Letea-Veche.

Secretomanie la concursul pentru functia de director

Costel Chiriac

Costel Chiriac

Cu un anunt postat pe un site de care nu a auzit mai nimeni si fara prea mare tam-tam, pe 31 iulie 2007 este organizat concursul pentru ocuparea functiei de director la Filiala Bacau.

La concurs isi depun dosarele Costel Chiriac, fost jurist la Prefectura Bacau, si Elena Duhan.

Surprinzator, desi dosarul i-a fost admis, Duhan nu s-a prezentat la celelate probe ale concursului. Urmarea: Chiriac castiga cu nota generala 9,5 (9 la interviu, 10 la proba scrisa).

Sediu de filiala in vila de lux

Desi organigrama filialei Bacau cuprinde doar un director, doi consilieri si un expert (ultimii declarati castigatori ai unui concurs organizat la fel de discret pe 1 august 2007), Octavian Opris si-a dat acordul lui Costel Chiriac sa-si inchirieze pentru sediu o luxoasa vila in centrul Comunei Letea Veche.

Informatie aflata mai mult pe surse, pentru ca oficial Costel Chiriac se fereste ca dracul de tamiie sa faca vreo declaratie pe acest subiect.

„Sunt in Bucuresti, pentru orice informatii luati legatura cu sediul central”, este raspunsul sec oferit de directorul filialei din Bacau.

La secretariatul AEP ni se transmite permanent ca „d-l presedinte Opris este in sedinta, lasati un numar de telefon ca va vom contacta noi”. Ceea ce evident ca nu s-a mai intimplat.

Postul de director al filialei a fost scor la concurs “pe sestache”. Castigator, cu nota aproape maxima, a fost Costel Chiriac, singurul candidat care s-a prezentat la concurs.

Postul de director al filialei a fost scor la concurs “pe sestache”. Castigator, cu nota aproape maxima, a fost Costel Chiriac, singurul candidat care s-a prezentat la concurs.

Lucru ne-a determinat sa apelam la una dintre legile, culmea, sustinuta de ex-senatorul bacauan: 544/2001 privind liberul acces la informatii cu caracter public. De la secretariatul AEP am aflat in schimb adresa filialei: comuna Letea-Veche, str. Al. Ioan Cuza nr 9.

Adica exact in vila de lux indicata de sursele noastre. De ce un sediu atat de impozant pentru o institutie publica? Care este valoarea constractului de inchiriere? De unde bani pentru chirie?

De ce o institutie care are legatura cu Prefectura, partidele politice si alte institutii publice din Bacau si judetele Regiunii Nord-Est a ales ca sediu o locatie din afara municipiului?

Intrebari la care, oficial, Chiriac refuza sa raspunda. Deocamdata.

Institutie controversata

Autoritatea electorala permanenta (AEP) functioneaza ca institutie pe baza legii 373 /2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului Romaniei, modificata si completata.

Tot in 2004, Octavian Opris, fost senator de Bacau, este desemnat presedinte al Autoritatii Electorale Permanente prin Hotararea nr. 12 din 13 mai 2004 a Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei.

Dupa primele luni de functionare, AEP a tinut de mai multe ori prima pagina a ziarelor centrale. Astfel, in 2005, Adevarul scria despre institutia lui Octavian Opris ca „AEP este o institutie de tocat bani publici”.

Al. STOIAN

Comentarii

  1. „Reproducerea prin orice mijloace, completa sau partiala a articolelor din acest site este permisa numai cu atribuirea sursei: Observator de Bacau.”
    SUPERTARE CHESTIA ASTA! CINE SA VA COPIEZE „ARTICOLELE”, CUMVA NEW YORK TIMES?

  2. la un securist lepros ca opris a zis:

    nu-i de mirare ca dus autoritatea la dracu’
    si a intesat-o cu nulitati.

  3. INTERESU POARTA FESU!

Adauga un comentariu

*