Peste 300 de jandarmi acţionează în judeţele Galaţi, Vaslui, Vrancea şi Bacău

300 de jandarmi acţionează pentru limitarea efectelor inundaţiilor produse în judeţele Galaţi, Vaslui, Vrancea şi Bacău, în urma precipitaţiilor abundente din 24 ore.

Astfel, 136 de jandarmi din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Galaţi şi Brăila, acţionează în oraşul Tecuci, pentru sprijinirea populaţiei afectate de inundaţii. Alţi 63 de jandarmi din cadrul I.J.J. Bacău şi Grupării Mobile Bacău acţionează în localităţile Podul Turcului şi Glăvăneşti, unde participă la acţiunile de evacuare a persoanelor sinistrate, a bunurilor şi animalelor acestora, precum şi decolmatarea canalelor de scurgere a apei.

De asemenea 50 de jandarmi din cadrul Gr.J.Mb. Bacău au fost dislocaţi în Tecuci, pentru sprijinirea forţelor care acţionează în acest oraş. 16 jandarmi vasluieni sunt implicaţi în acţiunile de căutare a unei persoane dispărute în urma inundaţiilor, în zona localităţii Iveşti, judeţul Vaslui.

32 jandarmi din cadrul I.J.J. Vrancea participă la înlăturarea efectelor inundaţiilor în localităţile Domneşti, Rugineşti, Tănăsoaia, Corbiţa.

La nivelul inspectoratelor de jandarmi din judeÅ£ele afectate de precipitaÅ£iile abundente (Bacău, GalaÅ£i, Vrancea ÅŸi Vaslui) sunt constituite, de asemenea, rezerve de intervenÅ£ie care pot acÅ£iona în orice moment, la solicitarea autorităţilor locale. Pentru a solicita sprijinul jandarmilor, cetăţenii din zonele afectate pot apela non-stop numărul de telefon 956 – al Jandarmeriei Române sau numărul unic de urgenÅ£e 112.

Adauga un comentariu

*