Au fost create natural patru breşe în digurile aflate pe râurile Bârlad şi Berheci

Ca urmare a precipitaÅ£iilor căzute în ultimele 12 ore, AdministraÅ£ia NaÅ£ională „Apele Române” informează că au fost create natural patru breÅŸe în diguri aflate în administrarea ANAR, de pe râurile Bârlad ÅŸi Berheci, din bazinul hidrografic Bârlad.

Astfel, au fost create două breşe în digul de pe malul drept, al râului Bârlad, respectiv în zona staţiei hidrometrice Malul Alb şi în zona satului Slobozia Blăneasa, comuna Negrileşti.

Alte două breşe, cu lungime de 5 metri fiecare, au fost create în digul de pe malul stâng, al râului Berheci (afluent al râului Zeletin- afluent al Bârladului) între podul Drum European 85 şi podul Cale Ferată şi aval pod Cale Ferată, în satul Gara Berheci, comuna Gohor, malul stâng, amonte podul Drum European 85.

Totodată au mai fost deversate următoarele diguri de pe râul Bârlad, respectiv de pe malul stâng în zona unei ferme – satul NegrileÅŸti, comuna NegrileÅŸti ÅŸi în zona confluenÅ£ei cu râul Blăneasa. De pe malul drept: aval Nod Hidrotehnic Munteni ÅŸi aval confluenţă râul Tecucel.

Adauga un comentariu

*