Inundatiile din Bacau – ora 18.00

Potrivit ultimelor precizari ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta de la ora 18.00, datorita precipitatiilor abundente cu cantitati de 118 l/mp inregistrate pe Valea Zeletinului, 120 de case si anexe gospodaresti din comuna Podu Turcului au fost inundate, din care 20 posibil a fi demolate, iar furnizarea gazelor naturale si a energiei electrice a fost sistata.

In localitatea Glavanesti sunt 50 de case si gospodarii inundate, in timp ce in localitatea Ochesesti, com. Corbita, au fost inundate 7 case si anexe gospodaresti.

Drumul national 11 A a fost colmatat intre km. 58-65, in dreptul localitatii Lehancea, judetul Vrancea.

In comuna Dealu Morii, DJ 241 A a fost colmatat, insa circulatia a fost reluata.

In comuna Motoseni, DJ 241 a fost colmatat, circulatia fiind ingreunata din cauza aluviunilor depuse pe carosabil.

In comuna Valea Seaca a fost remediata reteaua de furnizare cu energie electrica si nu se inregistreaza alte probleme deosebite, ca si in comuna Sascut.

Nu a fost remediata reteaua de furnizare cu energie electrica in comunele Colonesti, Huruiesti, Rachitoasa si Gaiceana dar nu se inregistreaza alte probleme deosebite.

Pentru salvarea persoanelor si limitarea efectelor negative ale inundatiilor, fortele de interventie din cadrul Detasamentelor de Pompieri Bacau, Onesti, Moinesti, precum si garda de interventie Podu Turcului actioneaza in continuare cu 3 ofiteri si 68 de subofiteri, cu 4 autospeciale de lucru cu apa si spuma; 3 autocamioane, 3 motopompe transportabile, 2 motopompe remorcabile, 2 autogredere si 1 buldoexcavator, precum si cu 3 autospeciale de prima interventie si comanda, 2 barci pneumatice si un echipaj de 35 de jandarmi.

Inspectoratul Judetean de Politie recomanda soferilor sa evite zona si sa urmeze rutele ocolitoare DN2F –Bacau –Vaslui – DJ241 – Secuieni – Podu Turcului.

Pentru degajarea soselei se actioneaza cu utilaje iar echipajele Politriei Rutiere dirijeaza circulatia pe traseul recomandat.

Meteorologii anunta alte doua valuri de ploi in urmatoarele ore pentru judetul Bacau.

Toate fortele de ordine si de interventie sunt in alerta si pregatite pentru a actiona corespunzator necesitatilor.

Pentru a solicita sprijinul jandarmilor, cetatenii din zonele afectate pot apela non-stop numarul de telefon 956 – al Jandarmeriei romane sau numarul unic de urgente 112.

Situatia este permanent monitorizata de Institutia Prefectului, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta si Sistemul de Gospodarire a Apelor.

De asemenea, in zona judetelor Bacau, Galati, Vrancea, Vaslui, se afla un elicopter al MIRA cu jandarmi specializati in operatiuni de interventii in caz de inundatii, pregatit sa efectueze operatii de interventii acolo unde va fi nevoie.

Carmen Cioltan

consilier Cancelaria Prefectului

purtator de cuvant, Institutia Prefectului Bacau

Adauga un comentariu

*