Inundatii in Bacau

Fenomenele meteorologice au afectat, miercuri, cinci judeÅ£e – furtunile violente au dărâmat acoperiÅŸuri ÅŸi copaci în MehedinÅ£i ÅŸi în Vaslui, iar inundaÅ£iile au distrus mai multe case în Bacău, GalaÅ£i ÅŸi Vrancea.

Secretarul de stat din Ministerul Internelor ÅŸi Reformei Administrative (MIRA), Victor Paul Dobre, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că în momentul de faţă o singură persoană este dată dispărută – o femeie din judeÅ£ul Vrancea.

Potrivit lui Dobre, judeţul Galaţi este cel mai afectat de inundaţii, însă numărul caselor distruse de ape nu este ştiut încă.

O primă evaluare a pagubelor se va face joi dimineaţa.

Dobre a precizat că, încă de la început, prefecţii au fost prezenţi în zonele cu probleme şi a subliniat că MIRA va răspunde prompt oricărei solicitări.

Miercuri după-amiază, MIRA a trimis în teren două elicoptere, bărci de salvare şi efective de jandarmi.

În orele următoare, intervenţiile se vor intensifica în Tecuci, unde mai multe persoane sunt izolate din cauza unei viituri.

Peste 50 de locuinţe din judeţul Vrancea au fost inundate, miercuri, ca urmare a ploilor din ultimile ore, informează corespondentul ROMPRES.
Conform Biroului de presă al IPJ Vrancea, au fost inundate 30 de case pe raza comunei Tănăsoia şi 14 în oraşul Mărăşeşti.

De asemenea, au fost inundate 10-15 gospodării în comuna Corbiţa.

Pe raza comunei Câmpineanca, podul improvizat care face legătura între Câmpineanca şi satul Pietroasa a fost distrus.

Cele mai abundente precipitaÅ£ii în judeÅ£ul Vrancea – 96 litri/metru pătrat – au fost înregistrate în localitatea Adjudul Vechi.

În urma precipitaţiilor, o familie a fost luată de viituri, iar un cioban, în vârstă de 16, ani a fost trăznit.

Adauga un comentariu

*