George W. Bush a prezentat scuze pentru deranjul provocat la Sydney

Preşedintele SUA, George W. Bush, a prezentat scuze pentru deranjul provocat la Sydney, unde summitul Forumului de cooperare economică Asia-Pacific /APEC/ a determinat impunerea celor mai importante restricţii de circulaţie din istoria metropolei, relatează AFP.

”ÃŽn măsura în care am fost responsabil pentru acest lucru, îmi cer scuze”, a declarat Bush, răspunzându-i unui ziarist care i-a atras atenÅ£ia că oraÅŸul este înÅ£esat de kilometri de bariere ÅŸi patrulat de mii de poliÅ£iÅŸti.

”ÃŽmi cer scuze faţă de populaÅ£ia australiană dacă eu am provocat acest lucru”, a repetat liderul de la Casa Albă, fără a se putea abÅ£ine să remarce, pe un ton glumeÅ£: ”Sper că vă simÅ£iÅ£i în siguranţă”. ”Asta vă deranjează, evident”, a adăugat Bush.

În aşteptarea sosirii la Sydney a liderilor din ţările APEC, şi mai ales a lui George W. Bush, marele oraş-port australian s-a transformat într-o veritabilă fortăreaţă. Autorităţile au ridicat chiar şi un zid, menit să-i ţină în loc pe manifestanţi sau pe eventualii terorişti. Au fost impuse ample restricţii de circulaţie, iar clădirea Operei, emblemă turistică a oraşului, a fost închisă publicului.

De menţionat că lucrările summitului APEC se vor desfăşura sâmbătă şi duminică.ROMPRES

Adauga un comentariu

*