300 de case inundate la Glavanesti si Podu Turcului

Un număr de 256 de case şi anexe gospodăreşti au fost inundate în localitatea băcăuană Podu Turcului, iar în localitatea Glăvăneşti au fost inundate 50 de case şi anexe gospodăreşti, în urma precipitaţiilor căzute miercuri.

În localitatea Podu Turcului, din cele 256 de case şi anexe inundate, 20 ar putea necesita demolare, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Corneliu Cotumbeanu.

Potrivit aceleiaşi surse, la Glăvăneşti au fost inundate 50 de case şi anexe gospodăreşti, iar în localitatea Ocheşeşti, comuna Corbiţa, judeţul Vrancea, au fost inundate 7 case. Tot la Ocheşeşti, 13 persoane au salvate din locinţele cuprinse de ape, a mai precizat Corneliu Cotumbeanu.

De asemenea, DN 11 Podu Turcului – Adjud este blocat în zona localităţii Lehancea de aluviuni.

Un număr de 12 comune din judeţul Bacău sunt fără curent electric după ce staţia de transformare d ela Podu Turcului a fost inundată, mai spus reprezentantul ISU Bacău.

Conform aceleiaşi surse, cei 80 de jandarmi care ajută populaţia să scoată apa din curţile inundate se vor întoarce, la căderea serii, în bază, urmând ca joi dimineaţă să revină în localităţile Podu Turcului şi Gălăvăneşti ca să le dea o mână de ajutor sinistraţilor.

100 l/mp

Conform declaraţiilor primarului din Podu Turcului, Cezar Farcaş, în decurs de o oră au căzut în jur de 100 de litri de apă pe metru pătrat. Primarul spune că inundaţiile nu s-au produs atât din revărsarea din matcă a pârâului Zeletin, care curge lângă Podu Turcului, cât din cauza torenţilor de pe versanţi. Farcaş a spus că în unele gospodării apa este de o jumătate de metru.

Din cauza aluviunilor aduse de torenţi, DN 11 şi drumul care face legătura între Bârlad şi Adjud este blocat, la fel şi un drum judeţean din zonă. (Realitatea TV)

12 comune fara curent

12 comune din judeţul Bacău au rămas fără curent electric, după ce staţia de transformare de la Podu Turcului a fost inundată. Zeci de hectare de teren agricol au fost acoperite de ape, iar sute de case au fost inundate. În ajutorul sinistraţilor au venit aproape 100 de pompieri.

Traficul rutier şi cel feroviar a fost afectat de inundaţii în judeţele Galaţi, Vaslui şi Bacău. Patru trenuri au fost oprite în staţii, pe ruta Bârlad-Tecuci. Este vorba despre Rapidul 661 şi rapidul 662, care circulă între Iaşi şi Bucureşti, precum şi personalele 6314 şi 7576.

Alte două trenuri care trec prin Tecuci au fost anulate. Echipaje ale CFR lucrează la degajarea căii ferate. Situaţia nu este mai bună nici pe drumurile din Galaţi, Vaslui şi Bacău. Aluviunile au blocat DN 11A în localitatea Podu Turcului şi DN11 Podu Turcului-Adjud în zona Lehancea.

Pe DN24, s-a dărâmat podeţul dintre Cosmeşti şi Tecuci, de peste pârâul Tecucel.

Drumul Naţional 24 a mai fost afectat de inundaţii şi pe porţiunea dintre Tutova şi Bârlad, unde aluviunile s-au adunat pe partea carosabilă. Pe lângă acestea, mai multe drumuri judeţene şi comunale sunt impracticabile. (Antena 3)

Adauga un comentariu

*