Un roman si-a dat foc in Spania pentru ca e prea sarac

Un imigrant roman si-a dat foc marti, in fata sediului Subdelegatiei Guvernului din Castelon, pentru a protesta fata de situatia disperata in care se afla de trei luni, de cand a ajuns in Spania. Presa digitala spaniola acorda spatii largi evenimentului, dat fiind ca in Castellon traieste una dintre cele mai mari comunitati de romani din intreaga Spanie.

Romanul, aflat in stare grava, a fost imediat preluat de Crucea Rosie pentru a-i fi acordat primul ajutor.

Potrivit cotidianului spaniol La Vanguardia, barbatul – cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani – a apelat la aceasta solutie in disperare de cauza, dat fiind ca nu avea un loc de munca stabil. Barbatul trebuia sa se intoarca in Romania impreuna cu fiica sa, Isabela, dar cei doi nu au putut face rost de banii necesari pentru biletele de avion.

Fata imigrantului roman a mai declarat pentru presa spaniola ca imediat dupa sosirea in Castellon, in urma cu trei luni, a vandut impreuna cu tatal sau bauturi racoritoare in piata, dar autoritatile le-au interzis sa mai faca acest lucru.

HotNews.ro

Comentarii

  1. Mai bine ramanea casa in Romania .In Spania sa nu credeti ca ajuta pe toata lumea,nu ajuta spaniolii,si ce vor romanii sa ne ajute….
    Si-n Romania nu se moare de foame chiar asa…!!!

Adauga un comentariu

*