RCS&RDS, amendată cu 100.000 lei

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a sancţionat compania RCS&RDS cu amendă contravenţională în cuantum de 100.000 lei pentru că nu a publicat, la data de 30 august, în mod complet, inclusiv pe pagina sa de Internet, numărul şi adresele tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reţeaua publică de telefonie pe care o operează, în vederea terminării la puncte fixe a apelurilor, potrivit unui comunicat al ANRCTI.

RCS&RDS a încălcat obligaţiile prevăzute în Decizia preşedintelui ANRCTI privind interconectarea cu reţeaua publică de telefonie operată de societate în vederea terminării la puncte fixe a apelurilor.

Totodată, ANRCTI a obligat RCS&RDS ca, până la data de 7 septembrie 2007, să ia toate măsurile necesare în vederea publicării, inclusiv pe pagina sa de Internet, a acestor informaţii.

ANRCTI a solicitat transmiterea, până la data de 5 septembrie 2007, a informaţiilor şi documentelor care să arate modul de îndeplinire a obligaţiei de negociere în ceea ce priveşte cererile de interconectare primite până la data de 20 iunie 2007.

Conform Deciziei ANRCTI, care a fost comunicată RCS&RDS la data de 8 august 2007, furnizorul a fost obligat ca în termen de trei zile să publice pe pagina sa de Internet anumite informaţii referitoare la punctele sale de acces, precum şi tarifele tuturor serviciilor şi facilităţilor asociate interconectării. Termenul maxim de negociere în vederea încheierii unui acord de interconectare este de două luni de la data primirii de către RCS&RDS a unei cereri în acest sens, iar, în ceea ce priveşte implementarea acordurilor de interconectare, termenul maxim este de trei luni de la data încheierii acestora.

În ceea ce priveşte cererile de interconectare transmise RCS & RDS până la data de 20 iunie 2007 inclusiv, termenul maxim de negociere a fost de 15 zile de la data comunicării deciziei.

ÃŽn cursul lunii august 2007, ANRCTI a aplicat societăţii RCS&RDS două amenzi administrative în cuantum de 1.500, respectiv 3.000 lei pe zi de întârziere, pentru netransmiterea informaÅ£iilor solicitate pentru strategiile ÅŸi analizele de piaţă efectuate de ANRCTI, ÅŸi anume pentru dezvoltarea documentului ‘Strategia de reglementare a sectorului comunicaÅ£iilor electronice din România până în 2010’ ÅŸi analiza PieÅ£ei 9 din Recomandarea Comisiei Europene privind pieÅ£ele relevante ale produselor ÅŸi serviciilor din sectorul comunicaÅ£iilor electronice susceptibile de a fi reglementate ex-ante.

RCS&RDS a mai fost amendată cu 1.000 lei pe zi de întârziere pentru netransmiterea informaţiilor solicitate pentru analiza Pieţei 18 din Recomandarea Comisiei Europene în luna martie 2007. ROMPRES

Comentarii

  1. EUROCONCITADINUL a zis:

    aasdffggghhhebhbehbhyaasa

  2. EUROCONCITADINUL a zis:

    scuze

  3. nicio problema!

Adauga un comentariu

*