Viata la tara – Cleja

Cleja. O comuna cu un trecut controversat. Este alcatuita din trei sate, Cleja, Somusca si Valea Mica, ultimul obtinut cu greu de la vecini. Ocupa 340 ha intravilan si 5116 ha extravilan, in total 5456 ha. Are o populatie de 6903 locuitori, din care 6732 romani, 108 maghiari si 63 ceangai. In comuna exista cinci scoili, cinci gradinite, o scoala de Arte si Meserii si un Centru de documentare si informare modern. In comuna sunt patru biserici catolice si un Camin cultural particular.

Comuna Cleja are o populatie de 6903 locuitori, din care 6732 romani, 108 maghiari si 63 ceangai.

Comuna Cleja are o populatie de 6903 locuitori, din care 6732 romani, 108 maghiari si 63 ceangai.

Un primar fericit, asa se poate considera Ion Joca, cel care conduce destinele acestei comune de aproape opt ani. De ce pare atat de mandru? Pentru ca are si de ce! Cel putin in ultima perioada, s-au schimbat foarte multe lucruri in comuna. Chiar de la intrare, am spune. O pancarda uriasa, cu stemele Romaniei si ale Europei, te intampina si-ti ureaza un bun venit pe aceste meleaguri. O sosea noua, mirosind inca a asfalt proaspat, cu un marcaj corespunzator cerintelor unei circulatii moderne, da o nota de civilizatie, de urbanism, uiti ca te afli.de fapt pe acelasi drum care acum cateva luni iti distrugea pivotii sau te hurduca in caruta. Prin eforturi deosebite, cinci kilometri si jumatate au fost asfaltati cu bani imprumutati de la banci de Consiliul Local, urmand ca suma sa fie rambursata in 15 ani! „Nu-i mai putin adevarat, spune primarul Joca, aproape un kilometru de sosea a fost asfaltata cu ajutorul Consiliului Judetean, pentru ca portiunea respectiva face parte din drumul judetean”. Lucrarile de asfaltare au inceput in iulie si au fost terminate pe 10 august! De-a lungul celor peste cinci kilometri vezi marcaje pietonale, pista pentru biciclisti, statii de autobuz moderne, acoperite si dotate cu banci si cosuri de gunoi.

cleja_001.jpg

O noua Primarie?

cleja_000.jpgCine n-a fost de multa vreme la Cleja, daca o face astazi, cu siguranta ca nu va recunoaste sediul Primariei, crezandu-se, probabil, in alta comuna! Sa fim sinceri, nici noi n-am recunoscut-o. Este o cu totul alta cladire, cu un aspect atragator, placut, mult mai spatioasa, cu multa largime imprejur, disparand pana si gardul de scanduri! „Am, renovat intreaga cladire, atat in interior cat si in exterior, i-am schimbat acoperisul cu unul nou, din lindab. Am facut o extindere in care am amenajat o sala de festivitati unde pot incapea peste o suta de persoane si unde se vor oficia casatoriile si se vor tine sedintele de Consiliu Local. Grupul sanitar a fost schimbat, am mobilat birourile. De unde bani? De la Consiliul Judetean si de la Consiliul Local. Am adus centrala tefonica noua, calculatoare in fiecare birou, internet, avem centrala termica cu gaz metan. Cladirea era veche de o suta de ani, priviti-o acum cum arata, parchet, gresie…”, spune Ion Joca. Sambata, 26 august, in cadrul unei ceremonii religioase deosebite, noua Primarie din Cleja va fi sfintita.

Asfalt si in Valea Mica!

Nici cel mai optimist locuitor al satului Valea Mica, bineinteles dintre aceia care nu locuiesc la drumul european, n-a visat vreodata ca va trece asfaltul pe la poarta sa. Ei bine, acest vis a devenit realitate iar acum, in Valea Mica se circula la fel ca pe drumul european. Au fost iluminate toate ulitele, astfel incat se poate spune ca nu exista coltisor din comuna care sa nu aiba lumina electrica.

Scolile isi asteapta elevii

„Pot spune ca aproape toate scolile din comuna sunt pregatite de inceperea anului scolar. Toate le-am acoperit prin programul PIR, am adus banci noi, a fost refacuta aprovizionarea cu apa, revizuite si inlocuite instalatiile electrice. La toate scolile au fost refacute grupurile sanitare. Doar la una singura, cea din Clleja, se mai lucreaza la grupurile sanitare care va avea 28 de cabine. Grupurile sanitare de la scolile din Buda si Valea Mare arata ca de pe Nekerman, au senzori, apa calda, si ceea ce este imbucurator este faptul ca se pastreaza”, declara Ion Joca.

Trei din cinci

In 2007, primarul Ion Joca si-a propus cinci obiective, din care a si realizat trei. „Prioritare am considerat drumurile, renovarea Primariei, electrificarea ulitelor, alimentarea cu apa si canalizarea. Suntem la jumatatea anului si am reusit deja sa refacem drumurile, Primaria si electrificarea. Urmeaza alimentarea cu apa, se lucreaza la studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Speram ca pana la sfarsitul lui 2007 sa finalizam si proiectul tehnic si studiul de fezabilitae pentru canalizare”, spune primarul comunei Cleja.

Comuna cu statie de taximetrie

Administratorul SC CLANIK SERVICE SRL Bacau a soliciat Consiliului Local infiintarea in comuna a unei statii de taximetrie. „Am acceptat doleanta adiministratorului respectiv iar acum in comuna alearga toata ziua, de la un capat la altul, doua taxiuri de la aceasta firma care deservesc populatia. Avem promisiunea ca numarul taxiurilor va creste”, declara Ion Joca.
Nicolae TURCU

Comentarii

  1. domle ziarist,LOBY-UL asta la lasat in ceata pe
    DUILIU ZAMFIRESCU.CHIPURILE,DIN CATE POVESTITI,
    NOI CITITORII TREBUIE SA INTELEGEM CA OMUL SFINTESTE LOCUL.O.K–DE ACORD CU DVS NUMAI CA ACOLO ESTE UN PUTERNIC CURENT CATOLIC IAR
    RESTUL N-AM SA MAI COMENTEZ SA NU FIU INVINUIT
    DE ALTCEVA.CURENT CATOLIC==BISERICA CATOLICA.
    PE AI NOSTRII,ORTODOXI,II FACEM DE TOATA
    CAFEAUA PRIN MASS MEDIA,CEEA CE NU-I CORECT.

  2. LASLAU GEORGES a zis:

    Da m-am nascut in CLEJA dar nu stiam ca avem 6000 de ROMINI SI 100 DE MAGHIARI SI 60 CIANGII Posibil ca ciangaimea sa romanizat

  3. Anonymus de la Cleja a zis:

    Dar de cánd avem noi maghiari in Cleja? De ceangai stiu ca sunt, dar si maghiari! Eu cred cá ei Sunt in Somusca si eventual Valaea Mica.

    Referitor la cele de mai sus, sunt chiar curios de faptul cum arata satul meu natal. Nu am mai fost la tara si nici in tara de 3 ani.

    Ion Joca a dat dovada cá merita sá fie primar.

    Ne vedem la Vara 🙂
    pa pa!

  4. ana maria a zis:

    sunt de acord cu laslau gheorghe,sunt sigura ca in satul CLEJA nu sunt atatia ceangai cat spune acest ziarist,iar maghiari………nici atat……eu il poftesc pe la noi sa se mai informeze…….

  5. astia din cleja sa se mai spele sa lase violurile si alcoolul arata mi unul de acolo care are 25 de ani si nu e alcoolic

  6. de parca romanii nu violeaza si nu se omoara intre ei… pe care’i vezi mai des la stiri?

    cat despre „ortodocsi” (ca asa se scrie)… ati pierdut de mult respectul pt biserica.

  7. Ma numesc Gherfi Sebastian, sunt ceangau si sunt mandru de asta! Parintii mei sunt ambii din Cleja si sunt ceangai 100% desi lor nu prea le place sa recunoasca chestia asta…Cat am fost copil mergeam la bunici la Cleja si va pot spune ca pentru mine care veneam de la oras era un mic paradis acolo, dar ca sa revin la subiect, din ce stiu eu Cleja este formata 95% din ceangai care chiar daca declara ca sunt romani o fac pentru ca la un moment dat un nebun din istoria Romaniei a dat dispozitie ca numele de ceangau sa fie sters din toate analele si pentru ca ceangaii sunt descendenti directi si curati ai poporului maghiar si cleja unul din leaganele civilizatie maghiare, iar poporul csango (ceangau) un neam darz si dur, s-a temut ca sa nu izbucneasca o revolta in acea zona.

  8. sunt plecat si eu de un timp din micul paradis dar nu prea stiu daca toul este adevarat din cea ce zice domnul primar,Ion joca despre marcaje nica ca am auzit pana acum si piste de biciclete.Si inca un lucru ar trebui sa numim satul nostru the paradise,nu stiu dar cred ca este si pista pentru avion.

  9. mai fratilor suntem romani asa spuneti,amintitiva bine noi istia in jur de 50 de ani primele cuvinte care le-am auzit si le-am invatat de la mama erau romanesti.bunica ta ce limba vorbea.noi mai incoace cand am fi vrut cu orice chip sa nu fim recunoscuti ca suntem ceangai nu vi s-a intamplat sa vi sa spuna ,,bozgore,,.oare de ce sa ne fie rusine sa recunoastem cea ce suntem,nu suntem cu nimic mai prejos decat romani,muncitori suntem copii destepti avem ,majoritatea ajung la liceu fara pregatire si tin pasu cu cei din oras facand naveta care e destul de obositor si sa recunoastem nu avem noi chear profesori cei mai buni iar bani nu ne atarna in buzunare.asa ca frate ceangau capu sus ca cine nu-si recunoaste trecutu ila nare viitor.

  10. mai fratilor am uitat ceva daca cineva a auzit pe undeva vreun cantec de muzica populara romaneasca culeasa din cleja sa ma anunte ies la altar si ma declar roman.avem cantece multe ceangaiesti dar n-am fost invatati sa le pretuim.am fost o batrana in sat salco rujo care a stiut 163 de cintece si cineva a scos o carte cu cantecele ei unu strain de satu nostru ca noi de aici asa am fost invatati sa dispretuim ce avem de valoare , scuze pt.greseli sunt incepator,

  11. Gherfi Sebastian a zis:

    bravo isti despre asta vorbeam..

  12. Anonymius de la Cleja .Eu cred ca tu esti pupincuristu primarului ion joca , si habar nu ai unde traesti…

  13. asa ne-au invatzat profesorii si preotzii nostri k suntem romani, fara sa ne lumineze mintzile k avem alta natzionalitate. am crescut in confuzii privind identitatea noastra, petr k acasa ascultam adevarul privind etnia noastra si oriunde in alta parte ni se spunea altceva.

  14. Anonyimus de la Cleja ,am impresia ca tu nu esti din cleja

  15. mai era si securitatea care ne amenintza si facea represalii contra celor care-si asumau etnia. a venit schimbarea din ’89 si acum, din pacate, biserica catolica duce cea mai darza lupta impotriva noastra. tre sa fie clar ptr noi k suntem cetatzeni romani cu etnie ceangau maghiar. avem datini foarte frumoase si fara de seaman pe lumea asta, trebuie sa avem grija de ele.

  16. era o emisiune la pro tv in care primarul spunea reporterului k in cleja nu sunt oameni care vorbesc maghiara in timp ce reporterul vorbea pe ungureste cu copiii de pe strada. :))) oricum noi din cleja stim k beiatul lu geóka pe la varsta de 9-10 ani a inceput sa vorbeasca pe romaneste.:))))

  17. Orcine din aceasta tara trebuie sa stie ca cetatenia se dobandeste prin;nastere adoptie infiere ,cat despre noi ceangiii se spun si bune si rele ,aici in tara ni se spune unguri si in Ungaria ni se spune ca santem romani inputiti

  18. asta-i realitatea vrem nu vrem trebuie s-o acceptam

  19. HA—HA-HAAA……. Unde se mai plateste in Europa gunoiul pe numarul de persoane decat numai in CLEJA BACAU ,in alta tara daca ai nevoie de servicile salubrizarii ,te duci faci contract cu firma ,se stabileste pretul pentru un tomberon si nu dupa numarul de persoane ,ni s-au adus tomberoanele la poarta fara a ne intreba daca suntem de acord si daca avem cu ce plati aceste servicii,nu mai stim ce este DEMOCRATIA se fac lucrurile cu forta si in anul 2009 ?
    Urmatorul pas:RENUNTAREA IN MASA A TOMBEROANELOR!!!!!

  20. cand veti invata sa apreciati oamenii cu adevarat?Cred ca un paradis arata mai bine cu tomberoane la poarta decat cu un rau cu malurile pline de gunoi….

  21. mitzu-pitzu a zis:

    EXACT…gunoi calculat pe nr de locuitori….LOOOL!!! TRAIM IN CLEJA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL

  22. TOT ce ne strica imaginea in acest zis „paradis”sunt acei tineri alcoolici si batausi cu un vocabular extraordinar,in scimb sunt oameni gospodari,cu carte si chiar foarte civilizati in comparatie cu alte sate.

  23. uni dintre voi aveti dreptate in privinta gunoiului

  24. stimati concetateni traivar sanatatea voastra sant si eu una care mam nascut pe meleagurile clejei am copilarit pe dealurile frumoase dar din pacate copilaria mea sa sfarsit odata cu moartea tatalui si al fratelui meu intrun accident provocat la valea mica atunci cunoscand legile care sant valabile in cleja.asa numita lege coruptia care este cea mai rentabila afacere

  25. familia mea a fost distrusa si batjocorita deaceia care au facut ancheta ex inspectoru pralea domn politai adrian si toata pleava fascand o ancheta si dupa au demisionat umplindus buzunarele facandusi averi pe necazul altora

  26. halal paradis mai bine zis comunism domnul joca dictatorul si populatia tremura de frica lui si a batausilor care sa scape de amenzi mai presteaza cateva zile de munca la domn primar sau fratele lui. ei zic ca sant romani nu ceangai dar eu cred ca sant tiganii caci un tigan e om la distanta dar cand se apropie e mai bine sa ai grija ^^^

  27. in legatura cu nasu nu el este periculosu in primaria din cleja sant alti care formeaza o grupa care lupta contra nasului .. nasul se multumeste cu cei dai iar alti au preturi care te ustura si dupacum stim sant formati din mai multi mormoloci care te trag de limba sa zici carei problema si cand ajungi la primarie deja iti zice pretu apropo am vorbit de nationalitate ia sa vorbim si de religiile care au aparut peste noapte —-despre diaconi penticostali care umbla pe la veciine sai ierte pacatele ————–etc

  28. dupa cum stim sahul este sportu minti este greu de eliminat un jucator daca are mai multe posibilitati de mutare si ai grija sa nu prinda MAT

  29. clejanul a zis:

    Rebeca, văd că îl suţii pe naşu pt că lucrezi şi tu în primărie, dar află că un om mai rău ca el nu există. Fiind într-o funcţie de conducere şi având posibilitatea de a hotârî anumite lucruri a făcut numai ilegalităţi pe care le-a acoperit cu alte ilegalităţi.Cazuri concrete:punerea în posesie a mai multor persoane pe aceeaşi suprafaţă, eliberarea de TP persoanelor neîndreptăţite etc. În primărie nu se poate face nimic fără acordul secretarului. Sper ca Dumnezeu să-l ţină suficient pe faţa pământului ca să aibă posibilitatea să se schimbe şi să realizeze cât rău a făcut în această comună.Dacă merge la biserică păcatele lui nu vor fi iertate până nu face acte reparatorii.Apropo şti că naşu a fost şicu ceangăii ? Numai pt o antenă satelit Duna TV.

  30. asdfgjjkl a zis:

    qwertyuuuiopasdfghjklzxcvbnm

  31. clejanule sant la mare distanta de primarie si numi place politica dar am fost obligat sa apelez la nasu pentru niste servici si a fost om cu mine iar despre ceangai am parere buna multi copii au fost in tabere sau excursii sponsorizat de ceangai com se intampla si in alte partide sant si la iei cateva smecheri dar partidu lu joca sau alte partide au ajutat populatia joca sia batut pieptul ca in timpul mandatului a facut doua parohii dar na precizat ca la sfarsitul liturghiilor cand preotul zicea de anunturi lumea se invalmasea pe usa sa nu auda CA MAI TREBUE CEVA BANI PENTRU PAROHIE iar cu francezsi face la smecherii ex o lucrare este sponsorizata de francez care costa 20 lei ex francezu da 8lei satu aduna 12 lei si primaria da factura de 20 lei francezu calculeaza la impozit 20 lei si a castigat 12 lei si trebuie sal pupam in cur ca nea ajutat atata despre ajutoru francez mam inervat

  32. exilat convins a zis:

    ce nu se mai stie e ca in cleja 1+1=1…s-a bagat gazul in comuna lucrarile fiind finantate partial de firma distribuitoare si de clienti, pe bani grei. primarul nu a facut altceva decat sa le permita aplasarea statiei pe un teren privat pe care l-a ocupat abuziv si de pe urma caruia are gaz gratuit acasa. mi-ar trebui vreo cateva ore sa va explic ce inseamna joca ion si comuna cleja,nume pe care dupa cum observati nici nu ma obosesc sa le scriu cu majuscula. ce nu mai stiti e cat de ranchiunos poate sa fie primarul vostru care din urma unei idile ratate in tinerete i-a atacat cum a putut atat pe doamna ce l-a respins in tinerete cat si pe sotul acesteia acesta din urma ajungand chiar in scaunul cu rotile in urma unui atac cerebral cauzat de stresul salilor de judecata unde a fost trimis de primar din tot felul de motive fara temei,primarul neprezentandu-se la nici un proces. joca,un primar ales a 3-a oara,hmmm,pute treaba… cunosc oameni care pot dovedi la orice ora ca alegerile au fost furate urat, mai ales in somusca dar nu au nici un interes sa spuna nimic ca de…afacerile prospera!

  33. exilat convins a zis:

    au intrat in consiliul comunal numai marionete,nimeni nu caraie,toti au macar cate un „pacat” pe care primarul il foloseste printr-o nesimtita forma de santaj. mana dreapta,vicele,tot un ranchiunos si un invidios exact ca seful lui,il injura si il blestema in gura mare ceva timp in urma cand primarul i-a zburat o furaciune de sub nas,balta de peste,acum il linge si-l pupa de numa-numa..care o fi cauza schimbarii de atitudine numai fata de primar caci cu restul lumii e ramas la fel ,un insolent infumurat ce crede ca le stie pe toate asa e cand pui la birou un sofer/pescar cu miros de benzina si motorina,ajunge sa se creada ministru.tot un peste ramane,un peste ce se impute din ce in ce mai tare. a incercat careva sa numere patroneii de baruri din consiliul local?v-ati dat seama desigur ca ceilalti 2-3 patronei ramasi nealiniati la poftele primarului sunt atacati ca altfel nu-mi explic faptul ca s-au inchis 2 discoteci in avantajul cumatrului de vis-a-vis de primarie. altceva,monumentul..daca auzi cat a costat te-ai astepta la ceva grandios si te-ai insela fiinca din secunda in care vezi monumentu iti dai seama ca cineva a furat si de acolo.

  34. exilat convins a zis:

    soseaua,minunata sosea ce s-a aprobat si la care s-au aprobat fonduri europeene nerambursabile inca din 2005 dar nu se gasise inca formula prin care sa se bage si prin buzunare ceva. la fel cu apa si canalizarea care ar fi trebuit sa inceapa in acelasi timp cu cele si faraoani,apoi vadul paraului de sus pana jos etc. dar oare astia nu fac chiar nimic fara sa fure?! s-a vorbit de biserica,o institutie ce ar trebui sa se ocupe de partea spirituala dar si aici partea materiala predomina,dar oare comuna chiar avea nevoie de 4 biserici din care 3 enorme ce au inghitit bani de se putea face si intretine un mic spital in comuna,cu parohie in stil vila cu 3 etaje facute din banii satenilor si donatiilor de afara in nici un caz primarul nu ar trebui sa-si atribuie vre-un merit.daca s-a facut caminul Pr.Pista Leon din banii satului pentru sat de ce se mai ia o gramada de bani acolo pentru o nunta?o sa va bata Bunul Dumnezeu ca mai aveti putin si inlocuiti crucea de pe biserica cu simbolul euroului sau dolarului. primarul face,primarul drege.povesti! nu face nici un sfert pentru ce este platit sa faca iar sa fie clar banii primariei nu-s banii lui joca ion,nici a nevestei lui si aceea angajata de el in primarie,nici ai lui peste si nici a consilierilor, is banii satenilor platitori de taxe si impozite,de datorii facute de primar si acoliti pe spatele clejenilor. dar lumea nu vede hotia din spatele circului,cleja continua sa-l linga pe primar deci isi merita soarta! tara inca nu o parasesc,ii mai dau o sansa dar comuna,nici n-am sa ma uit in spate! ma duc in sibiu sa vad oare primarul ala neamt e un fel de zeu de poate sa fie atat de corect?!

  35. eu sant ceangau si ma rog romaneste dar e o greseala ca sar putea sa ij ajute dumnezeu pe romani e o zicala….zic pentru ca totii romanii sant cu obrazu mai gros si cu pumnul strans oare cand so termina aceste mancarimi intre natii sau mai binezis lupta pentru putere cand sant atatea lucruri si locuri frumoase

  36. NICUSOARA ,, a zis:

    CINE TE CREZI DL PRIMAR ,?,DACA POTI FII NUMIT ASA ,,CREZI CA POTI FACE FATA AMENINTAND OAMENII ,OAMENI TEAU ALES ,OAmeni te DAU JOS AI GRIJA SA NU AI CALCI PE URMA LUI CEAUSESCU ,TOATE SAITURILE VB ,DESPRE TIRANIA TA ,SUNT MULTI OAMENI CARE VB ,DESPRE FRAUDELE CARE LE FACI NIMENI NU TE MAI VREA AR TREBUI SA-TI DAI DEMISIA ,SA AUZIT PREA MULTE PROSTI PE CARE LAI FACUT ,MAI BINE PLECI SINGUR DECAT SA TE DAM IN SUTURI AFARA ,OSA FACEM FLUTURASE CU TOATE FRAUDELE CE LAI COMIS SI LE DISTRIBUIM IN CLEJA SA VADA TOT CLEJEANU CINE CONDUCE PRIMARIA .

  37. exilat convins a zis:

    am plecat din comuna dar nu departe,domnilor(?!?),pardon,perversilor din primarie! daca justitia romana cea corupta nu v-a pedepsit inca aveti impresia ca nu va poate atinge nimeni? poate niste benzina la sticla cu soseta in loc de dop o sa va dovedesca contrariul. las’ ca va indreptam noi…drept in jos!

  38. Ptr. Numai un tănpit poate găndi ca tine.Vrei aă ameninţi că vei folosi Molotouri ptr. a incendia Locul vostru care găndiţi aşa este la balamuc sau în puşcărie.Dacă ar păţi familia ta acest lucru ,şi atunci a-i găndi la fel.Ruşine de omie de ori ruşine ptr. că te-ai născut în Cleja Ptr. mine eşti un retardat.

  39. Ptr. Numai un tănpit poate găndi ca tine.Vrei aă ameninţi că vei folosi Molotouri ptr. a incendia Locul vostru care găndiţi aşa este la balamuc sau în puşcărie.Dacă ar păţi familia ta acest lucru ,şi atunci a-i găndi la fel.Ruşine de omie de ori ruşine ptr. că te-ai născut în Cleja Ptr. mine eşti un retardat.

  40. Ptr. Numai un tănpit poate găndi ca tine.Vrei aă ameninţi că vei folosi Molotouri ptr. a incendia Locul vostru care găndiţi aşa este la balamuc sau în puşcărie.Dacă ar păţi familia ta acest lucru ,şi atunci a-i găndi la fel.Ruşine de omie de ori ruşine ptr. că te-ai născut în Cleja Ptr. mine eşti un retardat.

  41. exilatule scuze ca iti zic dar cred ca au avut dreptate ca teau exilat ca reprezinti pericol pentru societate nu poti face dreptate cu razbunare razbunare a o poti face si pe cale pasnica fara violenta sau incendi parerea mea care nu conteaza ca nimeni nu este nemuritor

  42. cu ochii pe forum !!!

  43. NICUSOARA ,, a zis:

    cu ochii pe forum!!!!!

  44. sant stresat de tot cei inprejurul meu nu fumez nu beau alcool nu injur nu vorbesc urat bagamas iar mea cazut tigara in halba de bere cum sa spun mam ajuns asai in viata droguri femei goale fraieri pe internet . ro

  45. salutare

  46. mai bursuc sau cum imi zice sant lingaul primarului si fac smecheri in capatu satului ca imi permit

  47. bursuc

  48. bursuc bursuc mai taie socru din lungimea de la caruta cu lemne cand vine de la padure sau mai face boasca din aia de la care se inbolnavesc boscaiiii

  49. Valentin Ciuraru a zis:

    În viaţă este bine să laşi loc de bună ziua, dar unii ,,prieteni”, sub umbra anonimatului fac tot posibilul să distrugă puţinul dram de respect care mai era între useri.
    Tu acela care ţi-ai permis să scrii de pe nick-ul ilav, fiind din Cleja, îţi spun tare şi răspicat, eşti un mare dobitoc, eşti o lătură a societăţii, un bou. Nu înţeleg ce vei rezolva scriind de pe acel nick?
    În primul rând nu vei fi crezut, pentru că, atâta timp cât eu am scris de pe acel nick, am respectat limba română şi scrierea corectă, iar dacă aveam ceva de împărţit cu verişorul meu, îl terfeleam de pe un nick anonim. Dacă ai observat, nu am obiceiul să vorbesc de chestiuni de piaţă, aceste subiecte nu mă interesează, nu sunt omul pe care să-l intereseze capra vecinului Subiectele mele au tentă de atac politic la Taliban, aşa că , calculele tale sunt proaste, şi nu voi intra în hora ta de prost crescut.
    Dacă ai ceva de împărţit cu verişorul meu, cu socrul lui, cu afacerea lor, asumă-ţi riscul şi spunele în faţă ce te doare. Probabil le eşti un apropiat, poate chiar un vecin, dacă nu, chiar un coleg de partid, dar foarte invidios pe ei, pentru că reuşesc în viaţă şi le merge afacerea.
    Întrucât acest articol nu este moderat, nu pot să cer administratorului să steargă gogomâniile scrise de tine.
    Este primul comentariu de aici, dar şi ultimul, cu rezerva următoare, dacă voi fi atacat voi răspunde pe siteul afaceri agricole, unde forumul este moderat.

    PS Am fost nevoit să dau explicaţii verişorului pentru cele scrise de acel individ. Cred că l-am convins să se gândească la cei care îi stau pe aproape, la cei care mor de invidie pentru că prosperă.
    Vali, ar fi bine să-ţi faci o retrospectivă cu toţi cei care ai discutat în ultima lună şi ce anume aţi discutat. şi cred că-l vei afla pe acela care a scris mai sus!

  50. team scos din sarite he he he nu esti las bravo te las si ma iau de altu ……..

  51. bafta lingaule !!!!!!!

  52. ce naivi sunt unii cred tot ce se scrie pe sait ,nu vedeti -ca va bateti joc uni de altii .unii scrie la vrajeala si altii o ia in serios .,bla.bla.bla.in lipsa de plictiseala ,.

  53. mergeti la cules de vie lasatii prostiile ..ca tara arde si baba se piaptana….. sau alta zicala …moare mama mananc eu colaci ….si alta lungeste doamne ziilele sa se coaca capsunile…

  54. ce linistei in codru verde si_n satu meu ca sau astamparat apele

  55. vănătorul75 a zis:

    Dacă îndrăzneşte cineva să arunce cu noroi în prestigiul primarului îl ia mama dracului!!! Am prieteni peste tot şi voi afla sigur dacă cineva va aruca fluturaşi! Sunteţi buni ? Vă invit la discuţii sau să rezolvăm ca între bărbaţi! Câştigătorul ia tot! Vă rup oasele la toţi nesimţiţii!

  56. Juramant consiliul local Cleja:
    http://www.youtube.com/watch?v=-F8R_aeAhuk

  57. esti lipsit de umor vanatorule stiind de faptul ca primarul se foloseste de mijloace nelegale si se tine foarte bine sa nusi piarda postul puneti ca va pierde ce vei face? fluturasele o sa apara chiar daca iti dai cu tesla_n coae si vedem ce vei face esti bun de amenintat dar daca eu aflu de tine nai sa apuci ziua de maine te crezi tare si voinic ca nai dat de nasul tau aseapta si nu te grabi ca randul va venii sa stai calm nu te ambala ca e aproape ziua de obicei vanatori si pescarii sant mincinosi

  58. mai vanatorule 75 ,tot cu rahaturi umblii dute mai in padure si spanzurate ,cai ai , de ce s-o faci ,ca fluturasele deja au plecat si cand va este lumea mai draga tie si lui manivela ,hop apare si cojmaru vostru .Va-ti trait traiu va-ti mancat malaiu ,asa vremea voastra a trecut pa si pu la gara .

  59. exilat convins a zis:

    m-am intors!mda,exact ce ma asteptam…s-a schimbat in mai bine ceva in primarie sau v-ati plictisit? buna „tactica”…s-a batut campii pana a devenit neinteresant daca pot spune asa. stati linistiti ca prefer sa arunc benzina in rezervor si sa mai fac cu motorul inca o tura.bun,avem voluntari la treaba cu fluturasii?am pregatit cateva texte dar mai vreau idei.FARA batjocura,vorbe fara rost si chestii doar banuite si nici chestii pur politice ca nu vrem sa sune a campanie electorala.fluturasii in format minim A6 si fonturi sa le poata citi si electoratu lu joca.lansarea binenteles dupa liturgiile de dumunica.astept

  60. exilat convins a zis:

    mi-e greu sa cred ca „clejeanul” este acelasi care a scris de la bun inceput (vezi gramatica si exprimarea de „tanpit” cu 3 clase daca numeri si anii de gradinita)
    mi-e mie rusine ca am consateni d’astia!
    sa revenim la ale noastre,tipografia asteapta!

  61. kjjh

  62. fraeri mai sunteti,daca v-ar ameninta cineva pe voi sau pe cineva din familie cu molotovuri sau ca sfarsitul ti-e aproape,cum v-ati simti mai exilatule,salmankanule?dati dovada ca sunteti niste ratati ,recidivistilor.

  63. MAI dl.Anonymous in primul rand ca primar trebui sa fii corect sa-nu minti, sa-nu furii, sa- nu ameninti oamenii ne vinovatii care nu au nicio lecatura cu pers.care scrie pe sait sa -nu faci asa zis confuzie intr oamenii, sa-nu tai si sa spanzuri in comuna sa te dai tu cel mai tare.Iar cei ce scriu pe acest sait inseamna ca au fost dradatii ,inselatii ,bajocoratii prostitii ,de asa zis primar ,intr-o comunitate primaru trebuie sa fie exemplar ,sa fie un om cinstit si sufletist sa tina cu toata lumea, si saracu si bogatu ,daca te ajuta o face ca vezi doamne esti muritor de foame ,si nai carte sau o face sa iasa el in evidenta.Daca nu esti capabil sa conduci o comunitate asa cum spune constitutia ,si ati cere comunitatea laste de primarie nu trebuie sa fie un dictator ,….

  64. ma mirodenie(nucusoara)tu nu-ti dai seama cat de prost si analfabet esti taci dracu din gura ma animalule

  65. exilat convins a zis:

    mda,insulte si alte vorbe fara rost… ceva concret nu aveti sa spuneti? anonymous,ai ceva de adaugat cu privire la ce ai facut tu pentru comuna? sa nu va aud de analfabeti ca ati avut grija sa furati si din scoli… ca deh… prostii is mai usor de condus.a ajuns sa-mi lipseasca un primar ca filip care nu ca nu ar fi vrut dar nu era in stare sa fure.un primar carat acasa cu roaba de beat ce era dar cel putin intra in biserica cu pacate mult mai mici decat joca,asa zisu sechelariu de cleja.

  66. exilat convins a zis:

    vanatoru75,fara cartus pe teava puti a prost…ia ia-ti tu prietenii de peste tot si incearca sa faci ceva pentru comuna: ia si cauta din nou prin gunoaiela alea platite triplu,poate ai sa realizezi studiind gunoaiele ca lumea nu are bani pentru rahaturile voastre.

  67. exilat convins/individul a zis:

    gata,schimb nick-ul pentru ca am renuntat la exil…

  68. anonynous pute a peste

  69. vănătorul75 a zis:

    Pe site-ul ăsta pot să fac kk şi pp pe toţi. Încep cu nicusoara ,exilatul sau individul şi pe toţi cărora nu la convine ce spun… de ce credeţi voi că părerea voastră e mai bună?

  70. taci si treci la gunoi,spurcatule

  71. vanatorul75 a zis:

    ma stapanesc un pic pana iese joca primar si dupa e vvai de voii a daca primaru zice sal oup in dos eu il pup ca sant fanul lui credema daca cade primaru eu ma sinucid

  72. primarul a cazut de mult in rahat,poti sa te sinucizi

  73. vanatorul75 a zis:

    STI CAT DEW MULT IUBESC EU PRIMARU CE MA FAC DACA MA PARASESTE MIAS DA VIATA PENTRU EL NU STIU DACA SI EL IN FINE NU VA ATINGETI DE PRIMARUL MEU VEDeTI CAT DE MULT A FACUTPENTRU COMUNA [rau]

  74. vanatorul75 a zis:

    eu al iubesc tare mult pe primar ,nu siu ce mai simnt pt femei dar un singur lucru stiu ca e mie drag primaru nu stiu daca am simnturi din alea homo …dar sant atras de primar …..

  75. vanatorul75 a zis:

    visez cum se apropie de mine in vis ma mangaie si ma saruta, vai ce fericit ma simnt, ma cred in raii vreau sa incercati si voii

  76. vanatorul75 a zis:

    ma scuzati domn primar dar ista ESTE DRAGOSTEA , E MAI REA CA CACAREA ,CREDEMA ^

  77. cleja ,cleja ai ajuns locu unu da mapa , sa te cunoasca toata lumea cu primaru si cu legile lui particulare

  78. vănătorul75 a zis:

    Văd că v-a inspirat procedeul lui ilav. Eu scriu sub numele de vănătorul75 nu vanatorul75 . Oricum poţi să scri orice prostie . Nu eşti restricţionat cu nimic. Mă face să cred că vanatorul75 este de sex feminin şi încearcă să se răzbune pt că i-am dezvăluit identitatea. Nu-ţi fă probleme ! Ştiu cine eşti şi următoarea lovitură va fi una financiară. Poate atunci te vei gândi la copiii tăi şi la afacerea soţului.

  79. Vai de noi ,tara arde si voua va arde de glume ,eu cred ca va prostit puterea de conducere ,sau criza asta .Mai oameni bunii,asta e cleja care traitii voi se vede ca a luato razna ,va amenintati ca chiorii ,lasatiprostiile si si trecetii la munca ,iar despre tine vànàtorule 75cred ca ai ajuns rasul saitului sau au altii gandurii rele cu tine .

  80. vănătorul75 a zis:

    Multă m…e nicusoara…….

  81. ia ma tu cu mata aia curva care tea facut pe tine un prost si-un dobitoc care nu a stiut sa te creasca se vede ca si ia a fost pararama pt vànàtoru 75 .

  82. lovitura financiara…auzi…in primul rand nu are puterea in al doilea rand nu cred ca persoana de care vorbeste dobitocul face asa multe greseli gramaticale si in al treilea rand are nu vad rostul si n-am sa incerc acum sa inteleg judecata prostului.am observat totusi o oarecare asemanare si cu peste si cu joca.daca gresesc imi cer scuze dar am ajuns sa ii aseman pe toti cretinii cu peste si joca

  83. vănătorul75 a zis:

    Individule ptr.tine asemenea ,multă,multă m…..e.Tu tot pe margine vei fi.Cred că eşti bolnav,du-te la un doctor .

  84. O…………..viata ta vànàtorule ai intrat de tot in ia persoane straine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  85. individule sa ne pupi in cur si pe mine si pe joca si peste,inapoiatule.

  86. .Sa va pupe canceru ,pe tine si pe peste si pe joca ,poate chear si buba neagra .PT ANONYMOUS.gandacii de bucatarie ce suntetii.

  87. vănătorul75 a zis:

    Individule , am înţeles că tragi clopotele ,cui?

  88. individule,nu sapa groapa altuia,pula cu urechi ce esti.

  89. foarte frumos !!!!

  90. postarea anterioara nu-mi apartine,va rog abtineti-va sa faceti glume proaste.

  91. anoni mouse,ceva inteligent demn de secolul in care traiesti nu poti sa spui? se vede la ce nivel esti,mai ai putin si dai de petrol acolo jos. vanatorul75 cu caciulte pe „a”,valabil si pentru tine. va meritati unul pe celalalt

  92. observator a zis:

    si s-a facut liniste…

  93. anahytanyx a zis:

    sunteti penibili toti cei care nu va puteti exprima parerea fara sa folositi un limbaj vulgar’

  94. Pe tine, pe el, pe ea, pe voi, vă invit şi aici să bloguin:
    http://blitz09.wordpress.com/

  95. a-ti adormit ?””””””””””””””””’?????

  96. huidu si gainusa a zis:

    nu a-m adormit suntem betii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  97. Exista Ceangania si noi nu stiam?Suntem romani(e adevarat ca strabunii nostri vorbesc un dialect al limbii maghiare,dar nici macar dialect nu se poate numi,ca nu exista)iar cei care uita acesta lucru sa-si caute tara pe harta.

  98. Mai lasati infantilismul si recunoasteti ca su voi sunteti teoretic magiari pentru acei bani care vi se dau,dar de fapt aveti sange roman.Si macar stiti toata istoria Moldovei??Vorbiti atat degeaba…………..

  99. huidu si gainusa a zis:

    sant mort de oboseala acestui sat sant cei care cred ca vreodata va fi ceva in satul acela ce va schimba traiul ,,,,, gresesc amarnic…. totul este cum a fost in regimu comunist ,,nu sti la cine sa te adresezi ca totii dau din umerii care stie carei treaba merge inainte si tace cu frica ca va pati ceva

  100. Pe tine, pe el, pe ea, pe voi, vă invit şi aici să bloguinm:
    http://blitz09.wordpress.com/

  101. ma hud si cucos tu nu stii ce vrei de la viata,cat despre comunism habar nu ai

  102. Pe tine, pe el, pe ea, pe voi, vă invit şi aici să bloguim.
    http://blitz09.wordpress.com/

  103. CLEJA ESTE CEA MAI TARE.FORTA CLEJA

  104. DA TOTI ATI ELIMINA TOTI CIOBANI ATI AVANSA CU 20 DE ANI…

  105. huidu si gainusa a zis:

    ce inseamna ? forta cleja

  106. huidu si gainusa a zis:

    nu uita mai .DANI,Ca si in fam .ta sunt ciobani ,si totii traitii dupa urma ciobanului.Atii avut noroc cu cei din Bucurestii care au facut revolutia ca toti eram ciobani pt .ca eram pe timpu comunismului si erati toti analfabetii .,rugati-va si pt cei care au luptat pe barigadele revolutiei datorita lor sunteti azi cu nasu pe sus ca ei mureau in piata victoriei si voi stateati la gura sobei .ca daca ei nu faceau revolutia azi cleja nu mai erea ce este ,,erati ciobeni cu totii ,,.AU evoluat taranii ,,,sau ciobanii ,,,.

  107. huidu si gainusa a zis:

    anonymous,unde erai cand altii se luptau pe barigade cu comunistii ?sau te-ai nascut in epoca iliescu ,emil costantinescu ,,,tacetii ca natii vazut cum arata bulevardele bucurestului !!!!!!!!!!!!!!cati studentii erau mortii pe strazi si oamenii ,copii ,habar navetii voi ,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-.

  108. sti tu cei revolutia?ma prostane

  109. Pe tine, pe el, pe ea, pe voi, vă invit să bloguim şi la adresa indicată. Ai curaj, am îndepărtat obţiunea în care erai obligat să-ţi faci cunoscut e-mail ! Se poate liber cu un oarecare nick, dar cer decenţă!
    http://blitz09.wordpress.com/

  110. huidu si gainusa a zis:

    mata e proasta si tea facut pe tine alt prost ,eu am fost acoolo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  111. huidu si gainusa ,ai fost acolo ori ca te-ai nimerit pe acolo si ca n-ai avut incotro sau de prost.Au murit oameni doar fiinca au vrut altii sa transforme o lovitura de stat in asa zisa revolutie in care s-au schimbat doar cativa oameni din conducere,restul ramanand tot in conducere sub o forma sau alta.inca nu ti-ai dat seama in 20 de ani ce s-a intamplat de fapt?in conditiile de dinainte de revolutie putea sa iasa juma de tara in strada si tot nu puteau sa schimbe comunismul in felul acesta. suntem niste idioti,am stat atata timp in comunism(perioada in care s-au ridicate orase,industria pe bani imprumutati de la occidentali – datoria externa) am indurat cat a durat pana s-a platit datoaria si cand s-a terminat(asta anunta ceausila la man plus ca scotea unele cote si crestea salariul)-pac!-„revolutie” inapoi la imprumuturi…deci,marii creditori trebuiau sa faca ceva sa ne bage iar la platit dobanzi.au murit oameni pentru cine?pentru bogatii romaniei apropape toti politicieni?pentru becali,iri,base,iliescu-cel mai mare criminal,pentru cretini ca joca?pentru libertatea de a vedea(contra cost) o amestecatura de filme americane cretine,manele si alte oribilitati la proteve?ma mir ca nu intri in pamant de rusine cand spui ca ai fost „revolutionar”! uita-te in jurul tau,blocul comunist ar fi cazut oricum si fara sacrificiul victimelor asa zisei revolutii,pacat de jertfa inutila intrucat nu ne-am trezit nici acum dupa 20 de ani,mare pacat! lume,daca poti sa ma contrazici fa-o!

  112. Vorbe ,vorbe ,goale ,viine HALLOWEENU …………………BAUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

  113. bha crazy pe cine faci tu nespalat si alcoolic ia masoara-ti cuvintele te rog

  114. acu pe bune astia de la cleja veniti la bucuresti put a nesimtire parvenitism niste tarani nu le pot zice sunt murdari si la propiu si la figurat deci pur si simplu PUT a hoituri

  115. Pt. crazy E jignitor ce spui de clejeni.Poate sunt cazuri izolate, dar este vina ta ca te intalnesti cu ei .

  116. crazy,imputenia ce o simti in nas iti vine de la gura,taci ca ne vine rau si noua! tu vorbesti de nesimtire si parvenitism,tarane?cate scoli ai mojice de iti permiti sa-i faci pe altii niste tarani? nu te obosi sa raspunzi,stiu deja raspusul si am sa te ignor

  117. vămătorul a zis:

    muie ptru cei ce scriu pe afaceri agricole

  118. huidu si gainusa a zis:

    …mai vàmatorule ori esti beat ori ai uitat sa scrii ,vàmàtorul sau vànatorul ,doamne cata prostie omeneasca ,cred ca ai sa fii pe locul 1 la cronica carcotasilor ……

  119. nui bun nici unu toti o apa si-un pamant,ciolanu-i mare

  120. nui bun nici unu toti o apa si-un pamant,ciolanu-i mare. ce a facut base in cinci ani? a uitat sa scrie pe afise”aici sunt bani dumneavoastra”

  121. „nui bun nici unu toti o apa si-un pamant,ciolanu-i mare” anonymous,in sfarsit zici si tu ceva bun

  122. individule nu-mi amintesc sa fi laudat pe careva din ei”niciodata”

  123. nimic nou aici?

  124. individule stai linistit,toate problemele se vor rezolva la momentul potrivit,deci niciodata nui tarziu!

  125. se vor rezolva problemele cui, ale lor sau ale noastre/ale voastre sau ale noastre? problema mea e psd-istii tipici indiferent din ce partid sunt in prezent.

  126. Doamne !Cita subcultura trebuie sa suporte acest site.

  127. care este ei…e sau nu e? tot de la un psd-ist…

  128. si desteptu’ cu 3 carti in biblioteca(din care 2 almanahe) zise:

  129. mai fratilor am uitat ceva daca cineva a auzit pe undeva vreun cantec de muzica populara romaneasca culeasa din cleja sa ma anunte ies la altar si ma declar roman.avem cantece multe ceangaiesti dar n-am fost invatati sa le pretuim.am fost o batrana in sat salco rujo care a stiut 163 de cintece si cineva a scos o carte cu cantecele ei unu strain de satu nostru ca noi de aici asa am fost invatati sa dispretuim ce avem de valoare , scuze pt.greseli sunt incepator,

  130. mai fratilor suntem romani asa spuneti,amintitiva bine noi istia in jur de 50 de ani primele cuvinte care le-am auzit si le-am invatat de la mama erau romanesti.bunica ta ce limba vorbea.noi mai incoace cand am fi vrut cu orice chip sa nu fim recunoscuti ca suntem ceangai nu vi s-a intamplat sa vi sa spuna ,,bozgore,,.oare de ce sa ne fie rusine sa recunoastem cea ce suntem,nu suntem cu nimic mai prejos decat romani,muncitori suntem copii destepti avem ,majoritatea ajung la liceu fara pregatire si tin pasu cu cei din oras facand naveta care e destul de obositor si sa recunoastem nu avem noi chear profesori cei mai buni iar bani nu ne atarna in buzunare.asa ca frate ceangau capu sus ca cine nu-si recunoaste trecutu ila nare viitor.

  131. sunt plecat si eu de un timp din micul paradis dar nu prea stiu daca toul este adevarat din cea ce zice domnul primar,Ion joca despre marcaje nica ca am auzit pana acum si piste de biciclete.Si inca un lucru ar trebui sa numim satul nostru the paradise,nu stiu dar cred ca este si pista pentru avion.

  132. Dar de cánd avem noi maghiari in Cleja? De ceangai stiu ca sunt, dar si maghiari! Eu cred cá ei Sunt in Somusca si eventual Valaea Mica.

    Referitor la cele de mai sus, sunt chiar curios de faptul cum arata satul meu natal. Nu am mai fost la tara si nici in tara de 3 ani.

    Ion Joca a dat dovada cá merita sá fie primar.

    Ne vedem la Vara 🙂

  133. bravo isti despre asta vorbeam..

  134. stimati concetateni traivar sanatatea voastra sant si eu una care mam nascut pe meleagurile clejei am copilarit pe dealurile frumoase dar din pacate copilaria mea sa sfarsit odata cu moartea tatalui si al fratelui meu intrun accident provocat la valea mica atunci cunoscand legile care sant valabile in cleja.asa numita lege coruptia care este cea mai rentabila afacere

  135. Anonymius de la Cleja .Eu cred ca tu esti pupincuristu primarului ion joca , si habar nu ai unde traesti…

  136. halal paradis mai bine zis comunism domnul joca dictatorul si populatia tremura de frica lui si a batausilor care sa scape de amenzi mai presteaza cateva zile de munca la domn primar sau fratele lui. ei zic ca sant romani nu ceangai dar eu cred ca sant tiganii caci un tigan e om la distanta dar cand se apropie e mai bine sa ai grija ^^^

  137. soseaua,minunata sosea ce s-a aprobat si la care s-au aprobat fonduri europeene nerambursabile inca din 2005 dar nu se gasise inca formula prin care sa se bage si prin buzunare ceva. la fel cu apa si canalizarea care ar fi trebuit sa inceapa in acelasi timp cu cele si faraoani,apoi vadul paraului de sus pana jos etc. dar oare astia nu fac chiar nimic fara sa fure?! s-a vorbit de biserica,o institutie ce ar trebui sa se ocupe de partea spirituala dar si aici partea materiala predomina,dar oare comuna chiar avea nevoie de 4 biserici din care 3 enorme ce au inghitit bani de se putea face si intretine un mic spital in comuna,cu parohie in stil vila cu 3 etaje facute din banii satenilor si donatiilor de afara in nici un caz primarul nu ar trebui sa-si atribuie vre-un merit.daca s-a facut caminul Pr.Pista Leon din banii satului pentru sat de ce se mai ia o gramada de bani acolo pentru o nunta?o sa va bata Bunul Dumnezeu ca mai aveti putin si inlocuiti crucea de pe biserica cu simbolul euroului sau dolarului. primarul face,primarul drege.povesti! nu face nici un sfert pentru ce este platit sa faca iar sa fie clar banii primariei nu-s banii lui joca ion,nici a nevestei lui si aceea angajata de el in primarie,nici ai lui peste si nici a consilierilor, is banii satenilor platitori de taxe si impozite,de datorii facute de primar si acoliti pe spatele clejenilor. dar lumea nu vede hotia din spatele circului,cleja continua sa-l linga pe primar deci isi merita soarta! tara inca nu o parasesc,ii mai dau o sansa dar comuna,nici n-am sa ma uit in spate! ma duc in sibiu sa vad oare primarul ala neamt e un fel de zeu de poate sa fie atat de corect?!

  138. asa ne-au invatzat profesorii si preotzii nostri k suntem romani, fara sa ne lumineze mintzile k avem alta natzionalitate. am crescut in confuzii privind identitatea noastra, petr k acasa ascultam adevarul privind etnia noastra si oriunde in alta parte ni se spunea altceva.

  139. HA—HA-HAAA……. Unde se mai plateste in Europa gunoiul pe numarul de persoane decat numai in CLEJA BACAU ,in alta tara daca ai nevoie de servicile salubrizarii ,te duci faci contract cu firma ,se stabileste pretul pentru un tomberon si nu dupa numarul de persoane ,ni s-au adus tomberoanele la poarta fara a ne intreba daca suntem de acord si daca avem cu ce plati aceste servicii,nu mai stim ce este DEMOCRATIA se fac lucrurile cu forta si in anul 2009 ?
    Urmatorul pas:RENUNTAREA IN MASA A TOMBEROANELOR!!!!!

  140. CINE TE CREZI DL PRIMAR ,?,DACA POTI FII NUMIT ASA ,,CREZI CA POTI FACE FATA AMENINTAND OAMENII ,OAMENI TEAU ALES ,OAmeni te DAU JOS AI GRIJA SA NU AI CALCI PE URMA LUI CEAUSESCU ,TOATE SAITURILE VB ,DESPRE TIRANIA TA ,SUNT MULTI OAMENI CARE VB ,DESPRE FRAUDELE CARE LE FACI NIMENI NU TE MAI VREA AR TREBUI SA-TI DAI DEMISIA ,SA AUZIT PREA MULTE PROSTI PE CARE LAI FACUT ,MAI BINE PLECI SINGUR DECAT SA TE DAM IN SUTURI AFARA ,OSA FACEM FLUTURASE CU TOATE FRAUDELE CE LAI COMIS SI LE DISTRIBUIM IN CLEJA SA VADA TOT CLEJEANU CINE CONDUCE PRIMARIA .

  141. mai era si securitatea care ne amenintza si facea represalii contra celor care-si asumau etnia. a venit schimbarea din ‘89 si acum, din pacate, biserica catolica duce cea mai darza lupta impotriva noastra. tre sa fie clar ptr noi k suntem cetatzeni romani cu etnie ceangau maghiar. avem datini foarte frumoase si fara de seaman pe lumea asta, trebuie sa avem grija de ele.

  142. era o emisiune la pro tv in care primarul spunea reporterului k in cleja nu sunt oameni care vorbesc maghiara in timp ce reporterul vorbea pe ungureste cu copiii de pe strada. :))) oricum noi din cleja stim k beiatul lu geóka pe la varsta de 9-10 ani a inceput sa vorbeasca pe romaneste.:))))

  143. am plecat din comuna dar nu departe,domnilor(?!?),pardon,perversilor din primarie! daca justitia romana cea corupta nu v-a pedepsit inca aveti impresia ca nu va poate atinge nimeni? poate niste benzina la sticla cu soseta in loc de dop o sa va dovedesca contrariul. las’ ca va indreptam noi…drept in jos!

  144. Ptr. Numai un tănpit poate găndi ca tine.Vrei aă ameninţi că vei folosi Molotouri ptr. a incendia Locul vostru care găndiţi aşa este la balamuc sau în puşcărie.Dacă ar păţi familia ta acest lucru ,şi atunci a-i găndi la fel.Ruşine de omie de ori ruşine ptr. că te-ai născut în Cleja Ptr. mine eşti un retardat.

  145. exilatule scuze ca iti zic dar cred ca au avut dreptate ca teau exilat ca reprezinti pericol pentru societate nu poti face dreptate cu razbunare razbunare a o poti face si pe cale pasnica fara violenta sau incendi parerea mea care nu conteaza ca nimeni nu este nemuritor

  146. Orcine din aceasta tara trebuie sa stie ca cetatenia se dobandeste prin;nastere adoptie infiere ,cat despre noi ceangiii se spun si bune si rele ,aici in tara ni se spune unguri si in Ungaria ni se spune ca santem romani inputiti

  147. mi-e greu sa cred ca “clejeanul” este acelasi care a scris de la bun inceput (vezi gramatica si exprimarea de “tanpit” cu 3 clase daca numeri si anii de gradinita)
    mi-e mie rusine ca am consateni d’astia!
    sa revenim la ale noastre,tipografia asteapta!

  148. mda,insulte si alte vorbe fara rost… ceva concret nu aveti sa spuneti? anonymous,ai ceva de adaugat cu privire la ce ai facut tu pentru comuna? sa nu va aud de analfabeti ca ati avut grija sa furati si din scoli… ca deh… prostii is mai usor de condus.a ajuns sa-mi lipseasca un primar ca filip care nu ca nu ar fi vrut dar nu era in stare sa fure.un primar carat acasa cu roaba de beat ce era dar cel putin intra in biserica cu pacate mult mai mici decat joca,asa zisu sechelariu de cleja.

  149. cand veti invata sa apreciati oamenii cu adevarat?Cred ca un paradis arata mai bine cu tomberoane la poarta decat cu un rau cu malurile pline de gunoi….

  150. dar unde crezi ca se duc acum gunoaiele,pe luna? faptul ca aveam paraie cu maluri pline de gunoaie arata cat respect avem unul fata de altul iar faptul ca nu mai avem maluri pline de gunoaie nu i se datoreaza lui joca sau peste ci sunt cerintele u.e. .dobitocilor ce conduc satul (catre buzunarul lor si a clientelei politice) li se datoreaza doar pretul triplu ce trebuie sa-l platim pentru ridicarea gunoaielor. cleja mai are mult pana sa devina un paradis,cat de mic

  151. bla…bla…bla ..vorbe goale …lipsa de ocupatie …..

  152. vota-ti ”TRAIAN BASESCU UDREA” presedinte,nu v-a lasa-ti pacaliti cu doua pachete de faina si una de zahar veniti maine la vot,daca vreti schimbare!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  153. sigur ca va iesi TRAIAN BASESCU haideti maine la vot.

  154. ndividule stai linistit,toate problemele se vor rezolva la momentul potrivit,deci niciodata nui tarziu!

  155. e si normal ca Basescu va fi presedinte ………..joca nu a adus oamenii cu mocrobuzuul sa se voteze in cleja ca e instare de frauda dar sunt cu ochii pe el ……………………..hai basescu …..

  156. vad ca-s vorbe goale,spartacushila…

  157. a-ti vazut ca dumnezeu tine cu oamenii cinstitii,Base e tare si va fii si-n turul 2 ,ce vam spus toata floarea romaneasca, e de partea lui Base, numai cei corupti sunt in afara societatii …te -vom sprijini si-n turu 2 ……Base …dumnezeu e cu noi ……e cu oamenii dreptii …….

  158. a-ti vazut ca dumnezeu tine cu oamenii cinstitii,Base e tare si va fii si-n turul 2 ,ce vam spus toata floarea romaneasca, e de partea lui Base, numai cei corupti sunt in afara societatii …te -vom sprijini si-n turu 2 ……Base …dumnezeu e cu noi ……e cu oamenii dreptii …….

  159. a-ti vazut ca dumnezeu tine cu oamenii cinstitii,Base e tare si va fii si-n turul 2 ,ce vam spus toata floarea romaneasca, e de partea lui Base, numai cei corupti sunt in afara societatii …te -vom sprijini si-n turu 2 ……Base …dumnezeu e cu noi ……e cu oamenii dreptii …….

  160. lipsa de ocupatie si pierdere de timp ca uni isi fac cadou voturile noastre la cine poate nu vrem te duci votezi si tot altu decide in locu tau ori cu picioru in apa sau cu apa pe picior e cam tot una ori pe cine ai sa votezii tot pentru cacati ai sa lucrezii

  161. ………ce liniste e in codru verde …………….va ia mama d……mai spunetii ceva ……ca garcea e in actiune ………………….

  162. ==LA MULTI ANI ==ROMANIE ,LA MULTI ANI ROMANII ,CEI CARE SUNT CU ADEVARAT ROMANII ===================================

  163. ==LA MULTI ANI ==ROMANIE ,LA MULTI ANI ROMANII ,CEI CARE SUNT CU ADEVARAT ROMANII ===================================

  164. am si eu de zis multe de primaru nostru minciunos care se lauda sa spuna de ce a inchis scoala din alexandrina ca sa se extinda baru lu istoc caea se lauda ca e consilier si e mare si tare un primar care urla tipa si injura unu cica vice vezi doamne a facut italia si e tare si mare nu e lucru mare sa faci trnsportstiu despre ce vorbescsi doamna joca se crede prima doamna se crede baseasca mam saturat de toti minciunosi

  165. am si eu de zis multe de primaru nostru minciunos care se lauda sa spuna de ce a inchis scoala din alexandrina ca sa se extinda baru lu istoc caea se lauda ca e consilier si e mare si tare un primar care urla tipa si injura unu cica vice vezi doamne a facut italia si e tare si mare nu e lucru mare sa faci trnsportstiu despre ce vorbescsi doamna joca se crede prima doamna se crede baseasca mam saturat de toti minciunosi

  166. realista estI un mare „PICIO”

  167. pardon PICIOR

  168. Da m-am nascut in CLEJA dar nu stiam ca avem 6000 de ROMINI SI 100 DE MAGHIARI SI 60 CIANGII Posibil ca ciangaimea sa romanizat

  169. sunt plecat si eu de un timp din micul paradis dar nu prea stiu daca toul este

  170. at am fost copil mergeam la bunici la Cleja si va pot spune ca pentru mine care veneam de la oras era un mic paradis acolo, dar ca sa revin la subiect, din ce stiu eu Cleja este formata 95% din ceangai care chiar daca declara ca sunt romani o fac pentru ca la un moment dat un nebun din istoria Romaniei a dat dispozitie ca numele de ceangau sa fie sters din toate analele si pentru ca ceangaii sunt descendenti directi si curati ai poporului maghiar si cleja unul din leaganele civilizatie maghiare, iar poporul csango (ceangau) un neam darz si dur, s-a temut ca sa nu izbucneasca o revolta in acea zona.

  171. …BAUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

  172. faptul ca aveam paraie cu maluri pline de gunoaie arata cat respect avem unul fata de altul iar faptul ca nu mai avem maluri pline de gunoaie nu i se datoreaza lui joca sau peste ci sunt cerintele u.e. .dobitocilor ce conduc satul (catre buzunarul lor si a clientelei politice) li se datoreaza doar pretul triplu ce trebuie sa-l platim pentru ridicarea gunoaielor. cleja mai are mult pana sa devina un paradis,cat de mic

  173. MAI TREBUE CEVA BANI PENTRU PAROHIE iar cu francezsi face la smecherii ex o lucrare este sponsorizata de francez care costa 20 lei ex francezu da 8lei satu aduna 12 lei si primaria da factura de 20 lei francezu calculeaza la impozit 20 lei si a castigat 12 lei si trebuie sal pupam in cur ca nea ajutat atata despre ajutoru francez mam inervat

  174. Încep cu nicusoara ,exilatul sau individul şi pe toţi cărora nu la convine ce spun… de ce credeţi voi că părerea voastră e mai bună?

  175. legile care sant valabile in cleja.asa numita lege coruptia care este cea mai rentabila afacere

  176. Suntem romani(e adevarat ca strabunii nostri vorbesc un dialect al limbii maghiare,dar nici macar dialect nu se poate numi,ca nu exista)iar cei care uita acesta lucru sa-si caute tara pe harta.

  177. cleja este 97% ceangai maghiarizati asa ca ciocu mic.

  178. de ce sunt un mare picio ca spun adevaru si va doare sunt din cleja si stiu multe ce se intamla acolodar ce sa cer de la consateni mei mam asteptat ca sa scrieti prost vedeti si voi adevarul dar nu recunoasteti va ascundeti de adevar va este frica

  179. stiu ca nu va convine de cele scrise dar nu am mintit este adevarat ca sa inchis scoala din alexandrina si ca exista un motiv al domnului primar au fost copii destui care au umblat acolo mai ales gradinita si ca parinti nu au fost de acord sa se inchida cu semnaturi si totusi sa inchis de ce?raspundetimi voi care stiti raspunsul

  180. j’ faime va pupa jean

  181. pt.Anonymous,dutesi bagatii ceva in fund poate nu potii sa te descarcii …vezii sa fie una de cal ca e mai mare ………….

  182. ciaoooooooooooooooooooooo

  183. salutari

  184. !!!!!!!!!!!!!!!!

  185. scuze lili ceangai romanizati cu forta ,radacinile noastre sunt unguresti oricat ar vrea uni sa nege.

  186. esti un dobitoc

  187. banii de lemne i-ati papat nu/

  188. bla bla bla………..

  189. nimic concret

  190. individul vostru din cleja, Valentin poate se dezbraca de haine si devine liber de contract. Nu poti avea opinii atat timp cat servesti o anumita cauza. Lipsa bunului simt caracterizeaza toti indivizii aservit politic BAsescului

  191. bla bla bla

  192. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????? a zis:

    Eu sant din Cleja si cunosc obiceiurile acelor oameni care lucreaza an consiliul local,Preotii,Politistii,Profesorii,etc.Acesti oameni confunda Comuna Cleja cu localitatea Cejani din jud.Giurgiu.Eu am plecat din Cleja an anul 1987 si nu pot sa uit ca pe Ceangaeste vorbeau 99% din localitate,am ramas surprins can am citit ca doar 63 de Ceangai au mai ramas.Domnilor Doamnelor mai faceti anca o numaratoare,daca tinerii vorbesc numai pe Romaneste asta nu anseamna ca ei nu sant Ceangai,eu locuesc de 18 ani an M.Ciuc vorbesc perfect pe Ungureste si nu as putea sa uit vriun cuvant pe Ceangaeste:Numaratoare sal faci an cleja nu an Clejani Jud.Giurgiu PROSTULE.

  193. nu stiu ce interes au uni sa-si nege radacinile sunt o femeie oarecare da sa nu-mi spumna mie cineva ca vorbeste cu mama si bunica romaneste cei car
    au 4ö-5ö ani ne-am invatat copii intr-o romaneasca stricata ca am vrut sa fie mai buni ca noi sa nu fie stigmatizati cu numele ceangau nu am stiut ca prin asta nu vor castiga nimic.straduitiva sa fiti ceangai buni ,destepti sa nu avem de ce sa ne fie rusine ce am facut oameni buni ca sa ne fiem mandri de cea ce suntem.

  194. sugi p..a ilono

  195. nu stiu daca esti roman sau ceangau care vrea sa arate ca e roman dar prost esti adunat cu gramada .asta se vede dupa vocabularu care il ai.

  196. daca stim sa fim oameni nu are importanta ce limba vorbim

  197. bbbb

  198. sit-ul pe care poti face pipi.

  199. ma astia din cleja au cv in pamant sau in apa sunt betivi nespalati si aia care ajung la oras put le pute caracterul

  200. ati denigrat com cleja cu limba voastra, sa va fie rusine.si ptr ilono la fel,s.p…

  201. cunosc stilu de om care neavand replica isi incepe propozitia cu,,b.p si o termina cu s,p .din pacate traiesc printre ei,iar pe sit.poti sa faci linistit pipi dar nu uita scoate calculatoru din priza sa nu te curentezi ca -ar fi pacat sa pierdem un om ca tine. nu te obosi sa-mi raspunzi deja stiu de 3 sau 1ö ori cum vrei tu ..s.p.

  202. cand vrei,si unde vrei?ilono

  203. dragi consateni din cleja. sunt un om nascut si crescut in cleja. nu as vrea sa comentez niste aberatii inventate de cei care au vorbit putin mai sus. daca nu cunoasteti istoria nu puteti vorbi in felul acesta. mai rafoiti si voi un manual de istorie apoi exprimati-va cunostintele. MAGHIARI, CEANGAI, OARE CHIAR EXISTA ASA CEVA><
    EU CRED CA NU
    interesele maghiarilor sunt mari si sunt in stare sa faca orice, ca sa aiba un cuvant de spus in comuna noastra draga. eu cred ca ar trebui sa-i ajutam pe acesti oameni care desi sunt romani din cauza a cateva kg. de alimente si un sac de haine, o antena tv, etc…. isi vand si indentitatea. va marturisesc ca intr-o buna zi mergand la bacau cu masina unul dinte oamenii care coordoneaza ungurimea din cleja mi- zis " nu esti interesat sa faci si tu parte din grupul nostru deoarece imaginea ta este mare si ne-ar putea ajuta" sincer ma scarbisem dar i-am zis cu zambetul pe buze ca nu este cazul sa abordam un subiect esecrabil si care imi creaza desgust numai cand mai gandesc la asta. scurt si eficient. eu cred ca cleja are alte probleme mult mai mari decat ungurimea. ar fi multe de spus. eu nu locuiesc in cleja. am studiat undeva prin tara si lucrez tot prin tara dar sincer cand vad mass-media cum vehiculeaza imformatii vizavi de ceangai etc …si cata importanta ii acorda parca ma cuprinde desgustul. sunt alte probleme in sat,,,,alcolismul , golanimea, analfabetismul, saracia si multe altele. incercati sa le rezolvati pe acestea. restul nu conteaza. va respect pe toti si va rog pastrati-va identitatea cu pretul oricarui sacrificiu. si daca cineva ma va critica pentru ceea ce am spus ma voi simti onorat.

  204. indiferent cine ai fi NU AI FOLOSI CUVINTE MURDARE deoarece asta denota incultura si grosolanie. un om constiincios corect si vertical se manifesta altfel. cine se exprima prostesc si grosolam arata cat de josnic a ajuns. scuzati-ma.

  205. rectific. un om constiincios NUUUUUUUUUUU se anifesta astfel

  206. realista a zis:

    mama mama au inebunit istiea de la primarie ce impozite au bagat la masini vor sa se imbogateasca

  207. fa realisto,coboara cu picioarele pe pamant,aia de sus sunt cu impozitele,astia di primarie sunt mici

  208. cine a zis ca in cleja sunt numai betivi ordinari si nespalati a zis bine altceva acolo nu se aude decat scandaluri si asa mai departe ajungi sa iti fie teama ca vine taranu si iti da cu sticla in cap si te intrebi de ce. ii jale

  209. alb&albastru a zis:

    🙂 foarte amuzante si istete comentariile consatenilor mei si am ajuns la concluzia ca putem face o paralela intre tinerii din Dorobanti si tinerii clejeni.: 1 se incearca introducerea cocalarismului (care prinde foarte repede e pacat ca nu doare) 2 multi traiesc pe spinarea parintilor pt alcool si tigari 3 dupa plecarea prin europa se intorc si se comporta parca sunt miezu din p…a . ceea ce ne lipseste e un club ca atunci chiar ca ………………………………………in rest tre sa acceptam ce suntem

  210. bine ai zis alb&albastru

  211. ceangaul a zis:

    cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia***vedeti-va mai oameni buni de treaba**apropo daca sar face un club in cleja sigur ca nu prea ar avea clienti din cauza alora ce ar casca gura ca sa vada cine intra si cine iese****hai sa facem mai intai ordine in curtea noastra si pe urma sa aruncam cu privirea la vecinu (si nici atunci) scuze pt cei care asi vad de treaba…………..

  212. Anonim a zis:

    ce parere aveti de joca ? mai ese primar inca odata ,dar de valentin?

  213. realistu a zis:

    domnu primar trebuie sa intelega k v=a veni tipul cand nu v=a mai fi primar si dupa aia o sa patesca cum a patit ceausescu.toate relele se vor indrepta asupra lui.nimeni nu traieste o vesnicie.PRICEPUSI?
    SE TERMINA TOT JOC{a}UL LA URMATOARELE ALEGERI

  214. Anonim a zis:

    realisto,ce-ti face bebele?

  215. superba a zis:

    eu te cunosc Gratiane de cand erai copil nu tie rusine noi la tara nu avean ce sa mancam iar ai tai erau vanzatori la magazin si nu uit niciodata cand mama ta nu a vrut sa ma serveasca ca iam cerut pe ceangaieste sami dea de un leu bomboane mia spus sa anvat prima oara romanesta si pe urma ma serveste asta era pe timpul lui Ceausesc si acum va bateti cu pumni an piept ca santeti CEANGAI sa va fie rusine

  216. superba a zis:

    multi sa-au ambogatit pe chestia asta stiu famili din somusca care au mintit si furat cat au putut ca au primit cateo antena parabolica de la udmr ca sa prinda canalele unguresti eu sant ceangau eu la imnul ROmaniei ma ia fiori ca ma simt ROman nu mie rusine ca mam nascut ceangau si nu mie rusine ca ma simt Roman

  217. rebeca a zis:

    ha ha ha a ajuns si la voi criza ha ha ha

  218. v-a traso BASE ha ha ha.a facut o schimbare,a redus din salarii si pensii.

  219. Ai dreptate Valentine Base ne-a tras-o bucurativa toti PSD-istii aveti ce spune la lume .Oricum datile si cate o tuica .

  220. bla….bla……bla …….vorbe in vant …nimenii…nu mai crede in cuvant…..:-p

  221. realista a zis:

    intarziat dar raspund ptr anonymous sunt cu picioarele pe pamant dar fiecare comuna isi face un pret sti ca eu platesc si in alta parte impozit si e jumatate desi capacitatea motorului e la fel vrei cumva sami explici tu sau raman la cea ce stiu eu cu siguranta!!!!????

  222. realista a zis:

    si apropo de bebe eu nu am bebe ci copil destul de mare domnu anonymous

  223. Au fost bani pentru reabilitarea cursului paraului si lucrarile nu s-au facut nici pana in ziua de azi,vinovatul ramane sa va dati singuri seama,rezultatul se vede aici :

    http://www.youtube.com/watch?v=DJ3rBVXXYHw

  224. Atitudine in primaria Cleja:

    http://www.youtube.com/watch?v=Q5ptuQnzttY

  225. Pai paduchele a avansat crescand,a copiat naravurile lui tompos ,dand mita in dreata si in stanga ptr a fi la primarie,sa stiti;cu cat o localitate are mai putini intelectuali cu atat e mai usor de manipulat,cazul din cleja,desemeni lasi care fiind incapabili dau mita peste tot.Nu dati mita ,tragetii in piept,organizand contact cu parchetul anticoruptie,atentie pe cine votati,au rupt drumurile din alexandrina si n.au facut la loc ce au rupt,jigodia.Fara frica si cu voce ,trebue dejucat planul escrocilor,un om de bine oricand ptr dreptate. Tot ce se intampla este din cauza ca multi sa-u dat Romani si nu ciagai iar acum le in cur ca la romani,beliti ochii bine casa nu beliti (p…A)

Adauga un comentariu

*