Epurare politica in PNL, la Nicolae Balcescu

Speriata ca este foarte aproape sa piarda „ciolanul”, conducerea centrala a PNL a intrat in alerta. Aceasta stare s-a transmis, din gura-n gura si din fapta-n fapta, pana la filiale. Un scandal de proportii este in curs de desfasurare si in comuna Nicolae Balcescu, unde, un primar, liberal de circumstanta, isi exclude colegii si din partid si din Consiliul Local, pentru ca acestia nu-i sustin ineptiile!

Primarul din comuna Nicolae balcescu exclude din partid consilierii care nu-i sunt pe plac

Primarul din comuna Nicolae balcescu exclude din partid consilierii care nu-i sunt pe plac

Scandalul liberal din organizatia PNL Nicolae Balcescu a devenit de notorietate si el a fost amplificat si de faptul ca, atat la nivelul conducerii centrale a PNL, cat si a celei judetene, starea de neliniste i-a cuprins pe toti. Iese sau nu PNL de la guvernare? Va trece motiunea de cenzura a PSD?

Aceste framantari interioare de la nivelul conducerilor superioare si-au gasit corespondent in cele de la comune. Primarul din Nicolae Balcescu, Francisc Tancau, presedintele interimar al organizatiei locale PNL, numit in aceasta functie la putin timp de la „imbratisarea” politicii liberale, dupa ce asigurase acelasi „service” si in fostul PUR, s-a aratat extrem de nemultumit de faptul ca trei din oamenii de baza, si unii dintre cei mai bine pregatiti si preocupati de soarta comunei, consilieri locali pe listele PNL, nu-i sustin proiectele de hotarari propuse de el in sedinte. Si atunci, ce s-a gandit mai marele PNL-ului din comuna? Sa-i dea afara din partid (ca e doar al lui!) si, implicit din consiliul local, sa-i schimbe cu altii „ascultatori”, pentru ca ii da voie legea.

Blocaj total

De vreo trei luni, in comuna Nicolae Balcescu sedintele de Consiliu Local se tin si nu se tin iar problemele locuitorilor comunei au trecut pe planul al doilea, pentru ca Francisc Tancau, primar si presedinte de partid interimar, vrea sa-i schimbe pe cei trei! Florin Dudu, Anton Siler si Mihai Tulbure, consilieri locali pe listele PNL, au fost excusi din partid pe „neve”si, bineinteles ca, in aceasta situatie, isi pierd si calitatea de consilier local. Cei trei contesta masura luata de primar.

Sedinte de partid „marca inregistrata PNL”

Din contestatia depusa de Florin Dudu la Comisia de etica si disciplina a Biroului Politic judetean PNL Bacau, aflam multe despre activitatea desfasurata in organizatiile PNL din judet. „Contest acea asa-zisa sedinta de partid tinuta in sediul Primariei(!) la o data incerta de la inceputul lui mai, in care s-a dizolvat toata conducerea Biroului Permanent PNL Filiala Nicolae Balcescu. N-am fost anuntat de aceasta sedinta si, din cate stiu, niciun alt membru al Biroului Permanent, sedinta avand loc netransparent si nedemocratic. Am fost anuntat de presedintele organizatiei, Anton Siler, ca au venit persoane importante de la judet si trebuiau discutate anumite probleme, nu se stia ce fel de probleme. Au fost la sedinta Silvestru Dogaru si Petru Enasoaie. Cica ar fi fost un tabel cu cei propusi la functia de presedinte interimar, printre ei figurand si Francisc Tancau. Nimeni nu a fost de acord cu propunerea ca Francisc Tancau sa fie presedinte, ci Silvestru Dogaru. Biroul Permanent a fost desfiintat pentru ca nu s-a predat cotizatia membrilor PNL Nicolae Balcescu, nu s-au strans semnaturi privind retragerea trupelor romanesti din Irak si nu au tinut aproape de partid! Acel grup restrans aflat in sala nu reprezenta in niciun caz organizatia PNL din comuna, ei erau adunati acolo sa sustina candidatura noului presedinte interimar. Am aflat dupa o saptamana ca s-a mai tunut o sedinta si ca am fost exclusi din PNL! Am cerut copii dupa procesele verbale din sedinta respectiva, dar n-am primit niciun raspuns”.

Interesele comunei? Da-le incolo…!

Miercuri ar fi trebuit sa aiba loc o sedinta de Consiliu Local, sa se discute despre problemele cu care se confrunta comuna. Nu s-a mai tinut pentru ca s-au certat liberalii intre ei de nu s-a mai inteles nimeni cu nimeni, asa ca sedinta a fost suspendata. Ce conteaza interesele obstii cand ciolanul politic are ceva carne pe el? Sub ochii colegilor de la celelate partide, Francisc Tancau si liberalii sai au dat un nou spectacol. Sinistru si penibil. Regizor din umba? Silvestru Dogaru, consilierul judetean nelipsit de la sedintele de Consiliu Local al comunei Nicolae Balcescu, parand foarte „interesat” de problemele acestei comunitati!

Chiriac si Vreme – razboi la nivel inalt

Ioan Chiriac si Valerian Vreme sunt consilieri judeteni alesi pe listele PNL in 2004. Ciocnirile dure cu actuala conducere a organizatiei judetene au culminat cu scandalul alegerilor pentru sefia organizatiei judetene, atunci cand Ioan Chiriac a pierdut „la masa verde” cursa. Conducerea de la Bucuresti a impus discretionar echipa din fruntea PNL Bacau. Urmare a acestei interventii nedemocratice, cei doi si alti numerosi liberali „vechi” au trecut la PLD. In fata acestei dezertari, PNL a cerut inlocuirea lui Vreme si a lui Chiriac cu liberali verificati, fideli nolior lideri PNL Bacau, invocand Legea migratiei politice. Numai ca, bazandu-se pe o decizie a Curtii Constitutionale (care abroga articolul 9 din legea mai sus mentionata), consilierii PLD sustin ca nu pot fi exclusi din Consiliul Judetean pentru ca au schimbat partidul. Se prea poate ca situatia celor doi sa ramana un mar al discordiei pana in vara viitoare, atunci cand vor avea loc alegeri.

Primarii PNL abia asteapta sa plece

Exista in judet primari liberali, din vechea garda, care ar dori sa-l urmeze pe Ioan Chiriac la PLD. De ce pe Chiriac? Pentru ca actualul consilier judetean a fost cel mai activ liberal in teritoriu, att pe vrea cand era vicepresedinte al Consiliului Judetean, dar si cand era vicepresedinte al organizatiei judetene. Alesii PNL din comune au gasit mereu la Chiriac usa deschisa, rezolvandu-si destule probleme cu ajutorul acestuia. Lucru care nu se poate spune despre actuala conducere a liberalilor bacauani. Ce-i impiedica pe primarii liberali sa treaca la PLD? Legea migratiei politice, lege care prevede pierderea mandatului in cazul parasirii formatiunii sub culorile careia ai castigat mandatul. Printre posibilii alesi care se vor alatura lui Chiriac, cel mai sigur la anul, in preajma alegerilor, sunt primarii din Vultureni, Helegiu, Poduri si Hemeius. Mihaela Badic, primarita din Helegiu, si-a recunoscut prietenia cu Valerian Vreme, insa pune doar pe seama prieteniei personale apropierea de unii membri PLD. Constantin Mihaila, primarul din Hemeius, a declarat deschis ca ar fi ispitit de liberali-democrati, insa se teme de pierderea functiei. El asteapta 2008 pentru a vedea care vor fi oportunitatile.

Nicolae TURCU

Comentarii

  1. EUROCONCITADINUL a zis:

    SA STIE TOATA PRESA ROMANA SI ZIARISTII ADEVARATI:
    AM POSTAT PE ZIARUL DE BACAU INTR-UN MOD DECENTA
    IMPOTRIVA UNOR MASURI LUATE DE PRIMARUL STAVARACHE
    SI DREPT CONSECINTA A ,,TRANSPARENTEI” SI PENTRU CA AM LUAT APARAREA UNEI DOAMNE CONSILIER CAREIA I S-A
    VORBIT ORDINAR PE SIT-UL ,ZIARULUI DE BACAU’,
    AM FOST RESTRICTIONAT DE A MAI PUTEA COMENTA,REPET,DECENT,ARTICOLE DIN ZIARUL RESPECTIV.SA-TI FIE RUSINE DOMNULE STAVARACHE
    SI SA TII MINTE CA GURA ALEGATORILOR N-AI SA O POTI OPRI DECAT PRIN METODELE INVATATE LA SCOALA DE PARTID A P.C.R.ESTI O SLUGA A UNUI PARTID CARE N-A FACUT DECAT NENOROCIRI IN ROMANIA.

  2. dodo sey yes a zis:

    DISTRUGATORUL STAVARACHE

  3. dodo sey yes a zis:

    RUSINE MARE BAI STAVARACHERUSINE IN @))* VEI FI NIMENI

Adauga un comentariu

*