Inregistrari gratuite la Casa de discuri din Onesti

Directorul general al Casei de discuri din Onesti, Eugen Ungureanu, a anuntat ca ofera tuturor artistilor posibilitatea de a face inregistrari gratuite la “Electro Star”, cu conditia ca trupele si solistii sa puna negativele la dispozitia producatorului, pentru a fi valorificate pe Internet. “Negativele vor fi postate pe site-ul negative.muzicomania.com, insa acestea trebuie sa fie de calitate, intrucat noi ne-am fixat niste standarde, sub care nu putem cobori”, ne-a precizat Eugen Ungureanu.

100.000 de negative

Pana acum, magazinul virtual de negative cuprinde peste 3.000 de piese, insa numarul de melodii va creste rapid in perioada urmatoare, ajungand in final la circa 100.000 de bucati. Fiecare negativ costa 20 de dolari si poate fi cumparat direct de pe Internet. Piesele sunt impartite pe mai multe categorii, dupa genul muzical, dupa varsta interpretilor sau dupa alte criterii, majoritatea fiind orchestrate in studiourile Casei de Productie “Electro Star”.
Sistemul de comercializare prin Internet a negativelor se bazeaza pe legislatia drepturilor de autor si aduce beneficii muzicii romanesti: din veniturile obtinute de “Electro Star”, o cota-parte este retinuta de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia Drepturilor de Autor (UCMR – ADA), iar sumele sunt distribuite si compozitorilor care au avut piese vandute. “Artistii sunt si ei sprijiniti in acest fel, pentru ca pot achizitiona cu usurinta un negativ, direct de pe Internet, fara a se mai deplasa in alte localitati si fara a mai negocia sau semna contracte cu diferiti compozitori – ne-a mai declarat Eugen Ungureanu. Iar pentru solistii vocali si formatiile din judetul Bacau, dar nu numai, avantajul este acela ca pot face inregistrari gratuite in studiourile Casei de discuri Electro Star”. In Romania, acest sistem este abia la inceput, insa in Occident este practicat de ani buni, cu un randament foarte ridicat.

“Clubul Star Musik” lupta pentru premii

Desi s-a implicat masiv in activitatea virtuala, pe Internet, Casa de discuri nu a abandonat niciunul dintre proiectele de pana acum, de la productia de albume sau pregatirea micilor interpreti, pana la participarea copiilor din “Clubului Star Musik”, care functioneaza pe langa “Electro Star”, la diferite festivaluri de muzica.
Printre ultimele manifestari s-a numarat si concursul “Fresh Mania”, difuzat la National TV, in fiecare sambata, de la orele 20. “Clubul Star Musik”, coordonat de la Onesti de compozitorul Eugen Ungureanu, are in concursul de la National TV doua reprezentante, Diana Prepelita (din Iasi) si Ana Maria Bucsa (din Botosani), care au reusit sa treaca de toate etapele eliminatorii de pana acum.
Cum concursul se bazeaza in mare parte pe voturile telespectatorilor, iubitorii de muzica din judetul Bacau pot contribui si ei la reusita celor doua reprezentante ale zonei Moldovei, favorita fiind Diana Prepelita. Ea are deja un palmares de invidiat, care include, printre altele, 3 trofee (“TI AMO” – Onesti, “Constaletia Necunoscuta” – Vaslui si “Flori de Gheata” – Bucuresti), doua Premii I (“Prichindelul” – Germania si “Mamaia Copiilor”), si doua Premii II (“O Europa Deschisa” – Rusia si “Aurora Boreala” – Bulgaria), si tot ea a reprezentat Romania la “Eurovision Junior” (2006, locul 6, dupa Rusia, Belarus, Suedia, Spania si Serbia).

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. oare intradevar clubul star musik ,ajuta cu ceva copiii inscrisi in club,am discutat cu mai multi parinti si toti sunt nemultumiti de banii icasati lunar de d_l ungureanu,insa avantajele sunt doar pentru o mica parte din copii,pacat

  2. sigur sunt avantaje,dar iti trebuie si talent asa cum am eu

  3. ce ar trebui sa fac sa fac si io o piesa hip hop akolo????

Adauga un comentariu

*