Marele premiul al Loteriei a revenit în Călăraşi

Duminică, 26 august, s-a câştigat premiul la categoria I la Loto 6/49, cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române. Biletul câştigător s-a jucat la agenţia 040-10 din Călăraşi. Pe 8 aprilie 2007, doi tineri din Călăraşi au câştigat marele premiu la Loto 6/49, în valoare de 9.880.604,19 lei.

Pe bilet câştigător din 26 august s-au jucat trei variante simple, valoarea acestuia fiind de 13,3 lei. Premiul se ridică la peste 34 de milioane lei.

În conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi administrarea jocurilor loto, câştigătorul are la dispoziţie un an, de la data efectuării tragerii, pentru a-şi ridica premiul.

Numele câştigătoare la 6/49 sunt: 46, 35, 42, 1, 2, 34.

La categoria a II–a s-au înregistrat 60 de câştiguri a câte 42.041,50 lei. De asemenea, la categoria a III-a, s-au înregistrat 3.316 câştiguri a câte 1.141,05 lei.

Marele premiu la Loto 6/49 din 8 aprile 2007, în valoare de 9.880.604,19 lei, a fost câştigat de două persoane din municipiul Călăraşi.

Cei doi, unul în jur de 20 de ani, celălalt în jur de 30 de ani, sunt prieteni buni încă din copilărie. Amândoi lucrează în agricultură unul ca şofer, celălalt ca muncitor agricol.

Cel mai mare dintre ei este căsătorit şi datorită acestui câştig soţia lui care lucrează în Spania va putea reveni în ţară.

Aceştia au declarat că banii câştigaţi vor fi investiţi în agricultură.

Comentarii

  1. Compania Nationala Loteria Româna SA, condusa de Liliana Ghervasuc în calitate de presedinte al Consiliului de Administratie si director general, se afla în subordinea Ministerului Economiei si Finantelor. Numai ca aceasta a devenit dependenta de SC LONTROM, cu sediul în Baneasa, firma ce are ca actionari majoritari mai multi cetateni greci si care se ocupa de sistemul informatic si de comunicatii al Loteriei, încasînd aproximativ 15-20 miliarde de lei vechi pe luna. De la Compania Nationala Loteria Româna SA, mai mult de jumatate din veniturile anuale ajung în conturile altor 2 firme grecesti, pentru prestarea unor servicii informatice si de alta natura. Cele doua societati, INTRACOM si INTRAROM, beneficiaza de contracte încheiate în defavoarea Companiei Nationale Loteria Româna SA, pe o durata de 20 de ani. Astfel, monopolul Statului Român reprezentat de Ministerul Economiei si Finantelor a fost pierdut în favoarea firmelor grecesti, în conditiile în care Loteria Nationala este ticsita de rezervisti ai SRI, SIE, DIA si UM 0962 Bucuresti.
    În mod firesc, se presupune ca respectivele Servicii de Informatii au cunoscut din timp ilegalitatile savîrsite în cadrul acestei institutii. Dupa venirea la conducerea Loteriei Române a Lilianei Ghervasuc, indicatorii de performanta stabiliti prin contract cu Ministerul Economiei si Finantelor nu au mai fost realizati, iar veniturile au scazut considerabil. Liliana Ghervasuc este absolventa unei facultati private, la cursurile fara frecventa, ajungînd peste noapte functionara la Agentia Nationala de Control al Exporturilor (ANCEX) din Ministerul Afacerilor Externe. În perioada 1993-2000, a lucrat la firma BALLI GRUP PLC London-RomÂnia, fiind transferata din functia de secretara în cadrul Ministerului Industriilor, unde l-a cunoscut pe generalul Victor Stanculescu. De la firma BALLI s-a mutat la firma FIPPI INTERNATIONAL ROMÂNIA si, din 2003 pîna în 2005, a fost administrator la ARCCO DISTRIBUTION GRUP. Liliana Ghervasuc este secondata de Valeriu Draghici, fost general SIE, care are sarcina sa mentina contractele cu firmele grecesti. De fapt, Liliana Ghervasuc este unealta unui grup de interese care a devalizat Loteria Româna. La un moment dat, aceasta a facut public faptul ca Sebastian Vladescu a primit drept cadou un ceas din aur, dar a omis sa divulge numele altor persoane care au beneficiat de cadouri valoroase, cum ar fi Adrian Nastase, care a primit de la fostul director Nicolae Cristea 3 tablouri, în valoare de aproximativ 40.000 de euro.

Adauga un comentariu

*