Liga I: Poli şi Rapid şi-au împărţit punctele la Timişoara

În ultimul meci disputat în acest weekend din etapa a cincea a Ligii I la fotbal, Politehnica Timişoara şi Rapid Bucureşti au încheiat la egalitate, 1-1, după un joc plin de evenimente nedorite.

În ciuda apropierii dintre cele două galerii, meciul dintre Politehnica Timişoara şi Rapid, disputat în etapa a cincea din Liga I, va rămâne în memorie prin duritatea afişată în teren şi ieşirea uluitoare a lui Ionel Ganea.

Intrat în teren foarte probabil cu o dorinţă de răzbunare după ce a fost cedat de Rapid în vară, Ionel Ganea şi-a dat în petic încă din minutul 3 când atacantul a avut o intrare de K1 asupra lui Costin Lazăr, fază ce trebuia finalizată cu un cartonaş roşu.

Ganea a primit însă doar un cartonaş galben şi a rămas pe teren până în minutul 69 când a văzut al doilea cartonaş galben, după o fază discutabilă cu Săpunaru, şi l-a luat la bătaie pe arbitrul asistent Dorin Mudura care a semnalizat intervenţia atacantului.

Jocul de fotbal, căzut în plan secund după ieşirile lui Ganea, a fost unul echilibrat în prima parte, cu un plus pentru gazde care au fost mai prezente în faţa porţii adverse, şi dominat copios în partea a doua de giuleşteni, chiar şi în momentele în care echipele erau egale, 11 la 11.

Poli a deschis scorul în minutul 17 prin Gigel Bucur, reluare spectaculoasă din apropiere după o centrare excelentă a lui Abiodun, şi se putea desprinde la şutul centrare trimis de Karamian în bară, în timp ce Rapidul a egalat în prelungirile primei reprize prin Burdujan, reluare din apropiere după o acţiune excelentă Buga – Cesinha şi o eroare de marcaj a lui Dancia.

Rapidul a ratat numeroase ocazii, în special în partea a doua, dar după reacţia lui Ganea din minutul 69, când atacantul timişorean l-a luat practic la bătaie pe asistentul Dorin Mudura după ce a fost eliminat, pe stadionul Dan Păltinişanu s-a jucat mai mult o piesă de teatru cu vociferări şi reacţii violente din partea jucătorilor celor două formaţii.

Poli Timişoara – Rapid s-a încheiat 1-1 însă foarte probabil vor exista numeroase reacţii după meciul de pe Bega şi cele întâmplat.

Poli Timişoara – Rapid 1-1 (1-1).

Au marcat: Gh. Bucur (17) – Burdujan (46 p.r.). Cartonaşe galbene: I. Ganea (3, 69), Alexa (16), Cânu (28) – E. Dică (13), Bozovic (32), Săpunaru (41), Boya (78). Cartonaşe roşii: I. Ganea (69) .

Poli Timişoara: M. Popa – St. Stancu, Raţiu, Cânu, Dancia – Abiodun (Torje 51), Alexa, Aliuţă (Vrsic 56), Art. Karamian (Luchin 84) – I. Ganea, Gh. Bucur. Antrenor: Duşan Uhrin jr.
Rapid: D. Coman – Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovic – E. Dică (Măldărăşanu 46), C. Lazăr, Grigorie (Herea 63) – Buga (Boya 74), Cesinha, Burdujan. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Adauga un comentariu

*