Doi morţi şi un rănit într-un accident de muncă la Bacău

Doi bărbaţi au murit şi un altul a fost un rănit, în urma unui accident de muncă pe un şantier din municipiul Bacău. Muncitorii săpau un canal când malul de pământ s-a surpat peste ei.Bărbaţii lucrau la un şantier aflat la ieşirea din minicipiu şi se aflau într-un şant. Pământul s-a surpat şi doi dintre ei au fost îngropaţi de vii. Celălalt se aflăsub supraveghere medicală, în afara pericolului.

Autorităţile desfăşoare o anchetă, pentru a stabili cauzele accidentului.

accid.jpgIncidentul a avut loc luni dimineaţă. Cei trei muncitori săpau un sanţ când una dintre margini a cedat sub greutatea unei basculante. Inspectorii de muncă au pornit o anchetă.

Pe una dintre margini, un excavator încărca un camion. Uluitor pentru o lucrare de asemenea amploare, malul a cedat sub greutatea acestuia din urmă.

Tremurând de furie, colegii victimelor îi acuză pe patroni.

Reprezentanţii firmei nu au comentat incidentul. Inspectoratul de muncă va stabili în ce măsură pot fi traşi la răspundere pentru moartea celor doi bărbaţi. Cel de-al treilea muncitor a scăpat cu răni uşoare şi va fi externat în câteva zile.

Supravieţuitorul se află sub supraveghere medicală, iar medicii consideră că se află în afara pericolului.

Incidentul, stupid de altfel, ridică mari semne de întrebare asupra condiţiilor de lucru de pe şantierele din România. În şanţul săpat de cei trei muncitori urmau să fie instalate conducte din reţeaua de alimentare cu apă a unui viitor hipermarket.

Comentarii

  1. EUROCONCITADINUL a zis:

    VA ADUCETI AMINTE CA PE VREMEA ,,PROSTILOR” DE
    COMUNISTI ODATA PE SAPTAMANA SE FACEA OBLOGATORIU CURSURI DE PROTECTIA MUNCII.CULMEA ESTE CA ACEST
    ACCIDENT SEAMANA LEIT CA ACTIUNE CU CEL DE LA
    PODUL SERBANESTI.DIN CATE AM VAZUT SI EU POZA
    S-AR PAREA CA N-AU AVUT PARAPETI LAMALURILE SANTULUI SI BINE-NTELES PE MARGINE MERGEAU MASINI SI EXCAVATOARE DE NU SA STIA .ERAU PE PERNE DE AIER CUMVA????

Adauga un comentariu

*