Aviatorii militari bacauani, la un exercitiu in Norvegia

Statul Major al Forţelor Aeriene participă, pentru a doua oară, cu un detaşament din cadrul Bazei 95 Aeriene Bacău, în perioada 28 august-16 septembrie 2007, la exerciţiul aerian real „BOLD AVENGER 2007” care va avea loc pe aerodromul Oerland din Norvegia.

Detaşamentul românesc, comandat de comandorul Florin Măniga de la Comandamentul Operaţional Aerian Principal (COAP), este format din 43 de militari şi 3 avioane MIG-21 LanceR.

Pe timpul exerciţiului se vor desfăşura misiuni de apărare şi interdicţie aeriană, atac la sol şi misiuni de sprijin aerian, neutralizarea apărării aeriene cu bază la sol, elemente de comandă şi control bazate la sol şi de pe platforme aeriene precum şi realimentare în zbor.

„Bold Avenger 2007” îşi propune antrenarea echipajelor în condiţii cât mai apropiate de cele ale unei operaţii reale sau în cadrul Forţei de Răspuns a NATO, dislocarea şi operarea de pe Baze Înaintate de Operare, precum şi creşterea nivelului de interoperabilitate.

Alături de România, la acest exerciţiu participă peste 1300 de militari din 12 ţări membre NATO.

Plecarea detaşamentului românesc se va face în cadrul unui ceremonial militar ce va avea loc în data de 27 august a.c., începând cu ora 12.30, la Baza 95 Aeriană Bacău.

Adauga un comentariu

*