Teapa imobiliara sau bune intentii?

S-a decis, stadionul din centrul municipiului va fi demolat! Ce vor primi bacauanii in locul lui? Un „City Center”. ‘Geaba investitii, ‘geaba nocturna.

Consilierii locali au acceptat (ca de obicei, fara mult discernamant) propunerea primarului „Sfarma Tot”, Romeo Stavarache, care a decis ca in mijlocul orasului nu are ce cauta un stadion. In ultima sedinta de Consiliu Local, au fost aprobate caietul de sarcini si documentatia aferenta licitatiei pentru concesionarea suprafetei de 4, 52 hectare, teren ce apartine domeniului public al municipiului Bacau de pe strada Marasesti.

Stavarache vrea sa darame stadionul

Stavarache vrea sa darame stadionul

Conform proiectului, stadionul Municipal va fi relocat in cartierul CFR, mai bine zis demolat si refacut. Ce va fi construit in locul lui? Un „City Center”. Impotriva proiectului a protestat doar consilierul PC, Petrica Munteanu, el solicitand un vot deschis, pentru ca in acest fel fiecare consilier sa raspunda pentru decizia pe care o ia. De fapt, Petrica Munteanu a fost si singurul care a pus punctul pe „i”, afirmand ca simte ca „se doreste sa se dea cea mai mare teapa imobiliara”.

A fost organizata o dezbatere publica pe aceasta tema? Exista inetresul comunitatii in acest caz? Sunt intrebari pe care le-a pus atat consilierul Munteanu dar pe care si le pun si locuitorii Bacaului. Nu si le-a pus, in schimb, Romica „Sfarma Tot”. Caietul de sarcini da cu flit sportului bacauan, pentru ca nu aminteste nimic de FCM si SCM Bacau. Degeaba incearca secretarul Ovidiu Popovici sa vorbeasca la fel ca-n biblie, „cluburile sportive vor beneficia de o dreapta si justa despagubire”, ca nu-l crede nimeni.

Cert este ca amendamentul lui Petrica Munteanu a cazut, asa ca ai sai colegi pot dormi linistiti, cred ca nu vor raspunde in fata celor care i-au votat. Vom avea un alt stadion, modern? „Daca lucrurile se vor desfasura corect si nu sunt alte interese, dupa cum se aude si am informatii de acest gen, nu este rau sa se construiasca un alt stadion. Eu cred insa, ca mai mult decat dorinta de a avea un nou stadion, sunt mari interese legate de acest teren”, a concluzionat consilierul Relu Damian.
Adrian GHIOANE

Comentarii

  1. Investitia privind modernizarea actualului stadion s-a realizat pe baza unui studiu de fezabilitate (asa ar fi trebuit); poate sa ne raspunda cineva daca s-a recuperat investitia realizata cu modernizarea, pana in momentul de fata?????? domnilor ziaristi puteti sa adresati aceasta intrebare primariei.
    Daca nu s-a recuperat inca investitia (ceea ce este foarte probabil) am vrea sa stim cine plateste suma de bani aferenta investitiei nerecuperate, in afara de consiliul local, adica noi toti?
    asa putem sa tot facem investitii pe care sa le platim cu bani grei dupa care sa le demolam …..
    Exista vre-un studiu de fezabilitate pentru construirea noului stadion? sunt prevazute sursele pentru acoperierea investitiei nerecuperate?
    domnilor ziaristi cred ca va sta in putere sa initiati o ancheta; bineinteles daca exista interes (findca stim ca exista ziaristi care castiga si din ce nu publica).

Adauga un comentariu

*