RADU MAZÄ‚RE: BÄ‚SESCU E IMPLICAT ÃŽN CHEMAREA MEA LA DNA

Primarul municipiului ConstanÅ£a, Radu Mazăre, a sosit la DNA pentru a fi audiat de procurori, într-un taxi. Mazăre a declarat că motivul prezenÅ£ei sale la DNA este un sondaj IMAS comandat de ziarul local „Cuget Liber”, care arată că dacă ar fi alegeri în ConstanÅ£a, el ar câştiga alegerile locale cu 65%, iar contracandidatul său – care este omul lui Traian Băsescu, ar avea doar 3%. ÃŽn urma acestui studiu, preÅŸedintele Băsescu a dat un telefon pe firul scurt la Daniel Morar ÅŸi 37 de persoane au început să primească citaÅ£ii în acelaÅŸi dosar, susÅ£ine primarul Radu Mazăre. Acesta a mai declarat că Traian Băsescu încearcă să controleze ConstanÅ£a ÅŸi că acesta este motivul pentru care a fost chemat la DNA.

PreÅŸedintele Traian Băsescu răspunde acuzaÅ£iilor aduse de primarul municipiului ConstanÅ£a. El spune că oamenii politici trebuie să aibă o atitudine demnă în faÅ£a justiÅ£iei chiar dacă se află într-o situaÅ£ie dificilă, „generată, probabil, de propriile lor fapte”, conform comunicatului PreÅŸedinÅ£iei. Åžeful statului dezaprobă modul în care unii politicieni ajung „să inventeze conspiraÅ£ii politice” ÅŸi să lanseze acuzaÅ£ii fără acoperire.

Mazăre a declarat că DNA nu are nicio dovadă că ar fi prejudiciat statul român cu 30 de milioane de euro sau că ar fi făcut afaceri ilegale. Banii pentru terenul vândut de la Cazino, au intrat în bugetul local, ceea ce înseamnă că nu a prejudiciat statul român, a mai spus Mazăre. Conform primarului Constanţei, dosarul în care a fost citat este unul politic. În plus, în dosarul în care este cercetat nu a fost depusă nicio plângere în 3 ani.

Ancheta DNA vizează contractele încheiate de Primăria Constanţa în timpul mandatelor lui Mazăre, primar al Constanţei din 2000. Dosarul a fost înregistrat la DNA, în 2005, după ce anchetatorii au calculat un prejudiciu de peste 6 milioane de euro adus municipalităţii, prin schimburi ilegale de terenuri şi atribuirea de contracte fără licitaţii.

MAZÄ‚RE: BÄ‚SESCU E IMPLICAT ÃŽN CHEMAREA MEA LA DNA

Adauga un comentariu

*