Descoperire arheologică spectaculoasă în judeţul Cluj

Arheologii Muzeului de Istorie a Transilvaniei au descoperit vestigii din eneolitic, epoca bronzului, epoca fierului, romană şi medievală timpurie, toate suprapuse pe niveluri. Situl se află pe traseul viitorei centuri de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, transmite corespondentul AMOS NEWS.

Descoperirea arheologică a fost făcută în satul Gheorgheni, comuna Feleacu, pe traseul viitoarei centuri de ocolire a municipului Cluj-Napoca, pe relaţia Vâlcele-Apahida.

Arheologii au descoperit vestigii din cinci niveluri arheologice. Printre descoperiri se află o necropolă mixtă de incinerare şi înhumare de la sfârşitul epocii bronzului şi începutul epocii fierului.

De asemenea, arheologii au descoperit urne funerare, fragmente de ceramică şi vase de ofrandă cu decoraţiuni deosebite, dar şi vârfuri de săgeţi scitice. Vestigiile urmează să fie restaurate şi expuse în Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei.

Arheologii clujeni spun că lucrările la infrastructură care au început în judeţ le aduc bani şi, uneori, descoperiri spectaculoase pe care le pot folosi, apoi, în lucrări ştiinţifice.

Adauga un comentariu

*