Tinerii pot cumpăra locuinţele ANL după cinci ani

Tinerii îşi vor putea cumpăra apartamentele făcute prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) după cinci ani, la preţul pieţei şi într-o singură tranşă, a anunţat marţi, după şedinţa Executivului, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor, Laszlo Borbely.

Banii obţinuţi astfel vor intra într-un fond special, din care statul va putea continua construcţia locuinţelor pentru tineri, conform unui act normativ adoptat de Guvern.

Cei care s-au mutat în apartamentele ANL în perioada 2001-2002 pot deja să le cumpere imediat ce actul normativ va intra în vigoare.

‘Am făcut un calcul sumar, de exemplu acum avem anul 2001/2002, deja au trecut cei cinci ani ÅŸi putem să vindem locuinÅ£ele. Sunt în jur de 2.000 de locuinÅ£e. Să spunem că aproximativ 65% vor fi cumpărate, ceea ce înseamnă circa 60 de milioane de euro la bugetul de stat’, a explicat Borbely.

Cei care doresc să cumpere aceste locuinţe se pot adresa autorităţilor publice locale. Apartamentele vor fi evaluate de un specialist şi se vor vinde la preţul pieţei, nu în rate, ci într-o singură tranşă.

Decizia a fost luată după negocieri cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care a solicitat, însă, ca cei care cumpără locuinţele de la stat să nu le poată vinde timp de cinci ani,

‘DânÅŸii (cei de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei – n.r.) Å£in foarte mult la caracterul social al deciziilor ÅŸi consideră că trebuie o anumită stabilitate’, a explicat Laszlo Borbely această prevedere a actului normativ. ROMPRES/(Ana Alexandrescu)

Comentarii

  1. Si totusi de ce s-au numit apartamente sociale si obilga lumea sa le cumpere cu banii intr-o singura transa? Care va fi pretul pietei ptr un apartament ptr cei de la ANL?

Adauga un comentariu

*