Florian Pittiş a fost înmormântat la Cimitirul Belu

Actorul Florian Pittiş a fost înmormântat, marţi, la Cimitirul Belu, pe Aleea Actorilor. Moţu Pittiş se va odihni lângă marele Amza Pellea, aproape de Adrian Pintea, Laura Stoica şi Ioan Luchian Mihalea.

Zeci de persoane, colegi, prieteni sau oameni obişnuiţi l-au condus pe ultimul drum. Câţiva suporteri ai Rapidului, echipa de suflet a lui Pittiş, i-au adus şi ei un ultim omagiu.

Actorul a fost aplaudat, pentru ultima oară, după ce sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului a fost scos din clădirea Teatrului Bulandra. La finalul slujbei religioase oficiate de un sobor de şapte preoţi, zeci de oameni veniţi să-i aducă un ultim omagiu, l-au aplaudat pe Pittiş la scenă deschisă.

Cortegiul funerar a pornit, în jurul orei 13,30, spre Cimitirul Belu, oprindu-se în drum la Casa Radio, unde foştii săi colegi şi-au putut lua rămas bun.

PreÅŸedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Maria Å¢oghină, a afirmat că PittiÅŸ va rămâne pentru totdeauna în sufletele angajaÅ£ilor Radioului public. „ÃŽn sufletele noastre, MoÅ£u PittiÅŸ este ÅŸi va fi veÅŸnic”, a spus Å¢oghină, care i-a invitat pe colegii săi să Å£ină un moment de reculegere în memoria artistului.

Înainte de sosirea cortegiului funerar, la SRR, cântecele interpretate de Pittiş în timpul vieţii s-au putut auzi din două difuzoare, moment în care o parte dintre cei strânşi în faţa clădirii Radioului au izbucnit în lacrimi.

Mai multe personalităţi ale vieţii culturale, politice şi sportive au transmis condoleanţe familiei şi şi-au exprimat regretul pentru dispariţia marelui artist.

Adauga un comentariu

*