Constanţa: Inundaţii în 11 localităţi

Ploaia torenţială a inundat marţi 11 localităţi din judeţul Constanţa, provocând pagube în gospodării şi afectând infrastructura rutieră, transmite corespondentul ROMPRES.

O primă evaluare a situaţiei din teren prezentată în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean de Urgenţă indică faptul că cel puţin 20 de locuinţe, 57 de anexe gospodăreşti şi patru poduri şi podeţe au fost afectate puternic de viiturile create în urma căderilor masive de precipitaţii.

Subprefectul Adrian Nicolaescu a declarat, pentru ROMPRES, zeci de animale din gospodării s-au înecat în satele în care s-au produs inundaţii.

‘ÃŽn multe localităţi apa a depăşit 25 de centimetri pe carosabil, iar aluviunile ÅŸi ÅŸuvoaiele de apă au afectat drumurile comunale ÅŸi judeÅ£ene pe mai multe sectoare ÅŸi, în acelaÅŸi timp, vântul puternic ÅŸi ploaia au scos din funcÅ£iune sistemele de alimentare cu apă ÅŸi transformatoarele electrice ale staÅ£iilor de pompare din 11 localităţi. ÃŽn prezent, echipele specializate ale ENEL Dobrogea ÅŸi Inspectoratului pentru SituaÅ£ii de Urgenţă acÅ£ionează pentru refacerea sistemelor de alimentare cu apă ÅŸi energie electrică’, a precizat subprefectul.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a transmis marţi dimineaţă o avertizare de fenomene meteorologice periculoase, averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, în zonele Mangalia, Cobadin, Rasova şi Feteşti. ROMPRES

Adauga un comentariu

*