ANRE analizează introducerea de preţuri diferite la energia electrică în funcţie de regiune

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) ia în considerare introducerea de preţuri diferenţiate la energia electrică pe cele opt zone de distribuţie, a declarat, marţi, preşedintele ANRE, Olosz Ghegheliy, în cadrul unui seminar pe probleme energetice organizat de Revista Focus Energetic.

‘Momentan, analizăm introducerea preÅ£ului diferenÅ£iat pe cele opt zone de distribuÅ£ie dar, cu siguranţă, acest lucru nu se va întâmpla până la sfârÅŸitul acestui an. ANRE trebuie să asigure un echilibru în piaţă susÅ£inând în aceeaÅŸi măsură sistemul energetic precum ÅŸi pe consumatorii finali’, a spus preÅŸedintele ANRE.

Acesta a anunţat că, în momentul luării unei decizii în acest sens, ANRE va demara o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei pentru a promova noua măsură. Ghegheliy a anunţat că, în momentul de faţă, ANRE analizează cererile mai multor producători de energie electrică de a le fi recunoscute anumite costuri în preţul reglementat. El a precizat că a primit luni o solicitare în acest sens de la CE Rovinari şi de asemenea există o solicitare similară din partea Elcen.

‘Orice recunoaÅŸtere de costuri suplimentare înseamnă ÅŸi o majorare a preÅ£ului la consumatorul final, iar specialiÅŸtii noÅŸtri analizează la sânge solicitările producătorilor. O decizie în acest sens va fi luată în câteva zile’, a precizat preÅŸedintele ANRE.

El a adăugat că, în cazul CE Rovinari, aceştia au solicitat recunoaşterea costurilor pentru investiţiile de mediu.ROMPRES/

Adauga un comentariu

*