Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, implicat într-un incident cu doi fotografi

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a fost implicat duminică într-un incident cu doi fotografi la Wolfeboro, în nord-estul SUA, unde îşi petrece vacanţa împreună cu familia, relatează AFP.
Incidentul a avut loc în jurul orei locale 14.00 (18.00 GMT) a precizat Vincent DeWitt, un fotograf care lucrează pentru agenţia SIPA.

‘Un fotograf de la Associated Press, Jim Cole, ÅŸi cu mine am ieÅŸit în jurul orei 13.00 în larg ÅŸi ne-am îndreptat către vila în care locuieÅŸte preÅŸedintele’, a povestit el. ‘Exista miÅŸcare pe debarcader, preÅŸedintele, o femeie ÅŸi copii au luat loc la bordul unei ambarcaÅ£iuni’, a adăugat el.

Nicolas Sarkozy si-a pierdut cumpatul

Nicolas Sarkozy si-a pierdut cumpatul

‘Atunci l-am văzut pe Sarkozy că a îndreptat degetul către noi. Puteam să observ că era furios. I-a cerut căpitanului să se îndrepte către noi ÅŸi, când nava sa s-a apropiat, a urcat la bord’, a mai spus Vincent DeWitt.

‘A început să ne insulte în franceză, cu vehemenţă. La bordul navei, toată lumea a rămas calmă. La un moment dat s-a apropiat de mine ÅŸi mi-a luat aparatul foto, l-a Å£inut câtva timp în mâini. Femeia de la bordul navei, care avea părul lung ÅŸi negru ÅŸi părea să fie înaltă, ne-a pus foarte calm în engleză: ‘preÅŸedintele v-a cerut să nu mai faceÅ£i fotografii”, a povestit fotograful, care a indicat că Sarkozy s-a calmat apoi ÅŸi a plecat.

Responsabilul la Wolfeboro al securităţii preÅŸedintelui, Fabrice Chanudet, a declarat că nu are de făcut nici un comentariu: ‘Eu sunt responsabil cu securitatea, am organizat întâlnirea presei cu ÅŸeful de stat duminică dimineaţă, asta e tot’.

Nicolas Sarkozy îşi petrece vacanÅ£a cu familia într-o luxoasă vilă de pe malul lacului Winnipesaukee, în New Hampshire. Il a indicat duminică în cursul unei conferinÅ£e de presă că a fost invitat de niÅŸte prieteni care locuiesc de mult timp în regiune. El le-a cerut, de asemenea, fotografilor ÅŸi jurnaliÅŸtilor, la terminarea conferinÅ£ei de presă, să-l ‘lase în pace cu familia’.ROMPRES

Adauga un comentariu

*